LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stress(less)

Studentski zbor Veleučilišta Bernays prošli je tjedan organizirao Javnu tribinu o važnosti mentalnog zdravlja

Fokus tribine bio je na isticanju važnosti brige o mentalnom zdravlju, destigmatizaciji razgovora o mentalnoj higijeni te pružanju savjeta i podrške mladima, a na javnoj tribini sudjelovali su poznati stručnjaci iz područja psihologije i psihološkog savjetovanja, poput doc. dr. sc. Krešimira Dabe, doc. dr. sc. Maše Tonković Grabovac, Sandre Kraljevića, mag. psych te Marije Tičić, mag. psych.

Fokus tribine bio je na isticanju važnosti brige o mentalnom zdravlju, destigmatizaciji razgovora o mentalnoj higijeni te pružanju savjeta i podrške mladima, a na javnoj tribini sudjelovali su poznati stručnjaci iz područja psihologije i psihološkog savjetovanja, poput doc. dr. sc. Krešimira Dabe, doc. dr. sc. Maše Tonković Grabovac, Sandre Kraljevića, mag. psych te Marije Tičić, mag. psych.

Prošli tjedan, u tjednu mentalnog zdravlja na Veleučilištu Bernays održana je Javna tribina Stress(less) posvećena važnosti mentalnog zdravlja u organizaciji Studentskog zbora Veleučilišta Bernays. Fokus tribine bio je na isticanju važnosti brige o mentalnom zdravlju, destigmatizaciji razgovora o mentalnoj higijeni te pružanju savjeta i podrške mladima, a na javnoj tribini sudjelovali su poznati stručnjaci iz područja psihologije i psihološkog savjetovanja, poput doc. dr. sc. Krešimira Dabe, doc. dr. sc. Maše Tonković Grabovac, Sandre Kraljevića, mag. psych te Marije Tičić, mag. psych.

Mentalno zdravlje ima iznimno bitno ulogu u kvalitetu svakodnevnog života. U današnjem svijetu, svijetu koji u užurban i koji svakodnevno donosi mnoštvo novih informacija, situacija, zadataka, prepreka, problema dolazi do velikog stresa koji se nakuplja, a s kojim se ljudi, posebice mladi ne znaju nositi zbog čega dolazi do raznih problema s mentalnim zdravljem, poput anksioznosti, depresije, usamljenosti ili ovisnosti. Svi navedeni faktori današnje užurbane svakodnevice su uz mentalno zdravlje povezano upravo i s fizičkim zdravljem, performansama mladih osoba u školi, na fakultetu, poslu, međuljudskim odnosima i komunikacijom te sveukupnom kvalitetom života. Upravo zbog toga, vrlo je važno na vrijeme ozbiljno shvatiti, to jest poduzeti korake kako bi se poboljšalo mentalno zdravlje mladih te kako bi im se pružila potrebna podrška.

 

Svjesni važnosti mentalnog zdravlja, posebno u svjetlu nedavnih istraživanja AZVO-a koja ukazuju na povećanje izazova i stresa s kojima se mladi suočavaju, Studentski zbor Veleučilišta Edward Bernays organizirao je javnu tribinu Stress(less).

 

Javna tribina okupila je poznate stručnjake iz svijeta psihologije i psihološkog savjetovanja, kao što su  doc. dr. sc. Krešimir Dabo, licencirani medijator pri Forumu za slobodu odgoja i savjetodavni terapeut realitetne terapije, doc. dr. sc. Maša Tonković Grabovac, psihologinja koja se bavi psihologijom rada i organizacijskom psihologijom, Sandro Kraljević, mag. psych., direktor Mind Lab d.o.o., autor knjige Kako preživjeti u suvremenoj džungli, najprodavanijeg psihološkog priručnika u 2020. godini te Marija Tičić, mag. psych., kognitivno bihevioralna terapeutkinja u superviziji upravo kako bi se pružila prilika da se otvorenim razgovorom razbiju predrasude o mentalnom zdravlju te da se potakne svijest o važnosti brige o vlastitom mentalnom zdravlju.

 

Uz predavanja kako krenuti razgovarati o svom mentalnom zdravlju, 10 začina za mentalno zdravlje te Ne skači mi po živcima – kako odnosi utječu na mentalno zdravlje, program javne tribine posebno je obogatio i glazbeni nastup Marije Tičić, kognitivno bihevioralne terapeutkinje u superviziji koja je izvela svoju pjesmu posvećenu mentalnom zdravlju. Ova glazbena točka pružila je jedinstvenu perspektivu i doživljaj posjetiteljima, nadopunjujući važnost glazbe kao sredstva izražavanja i poticanja razgovora o mentalnom zdravlju.

 

Na javnoj tribini Stress(less) prisustvovali su delegat UN-a Alen Šukurica i predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH Berislav Žužić

 

Događaj su podržale, odnosno sponzorirale tvrtke Atlantic Grupa i Pan-Pek koje u svojem poslovanju i komunikaciji ističu na važnost mentalnog zdravlja ljudi, a posebice mladih.

FOTO: VELEUČILIŠTE BERNAYS, PRESS