LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PROBIONline

Studenti PBF-a ovog se puta bave algama u prehrani

– Ako ste netko kome su alge u prehrani potpuno strani pojam ili su vam već dio svakodnevne prehrane i želite saznati još korisnih informacija, pozivamo vas da se priključite novom PROBIONline webinaru. – poručuju iz Udruge PROBION. 

– Ako ste netko kome su alge u prehrani potpuno strani pojam ili su vam već dio svakodnevne prehrane i želite saznati još korisnih informacija, pozivamo vas da se priključite novom PROBIONline webinaru. – poručuju iz Udruge PROBION. 

Udruga studenta Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta – PROBION nastavlja s organizacijom PROBIONlinea – ciklusa znanstveno-popularnih webinara na Facebooku. Sljedeći će se održati 3. ožujka s početkom u 18:00, i to na temu Morske delicije: ALGE – mikro i makroalge u prehrani.

– Svi smo čuli za alge, no koliko zapravo znamo o njima? Jesu li to samo neke morske trave koje valovi izbace na obalu kada puše jugo ili je njihova vrijednost i iskoristivost ipak veća? Mogu li se iskoristiti u našoj prehrani i kako? Koje su tehnike njihova uzgoja? U nekim narodima u svijetu predstavljaju uobičajeni dio svakodnevne prehrane ljudi, dok na našim prostorima to nije slučaj. Ipak su u današnje vrijeme mikro i makroalge sve prisutnije na našim tanjurima, bilo kao dio egzotičnih jela poput sushija ili kao razni dodatci prehrani, poput kapsula Spiruline. Ako ste netko kome su alge u prehrani potpuno strani pojam ili su vam već dio svakodnevne prehrane i želite saznati još korisnih informacija, pozivamo vas da se priključite novom PROBIONline webinaru. – poručuju iz Udruge PROBION

Predavat će prof. dr. sc. Božidar Šantek i dr. sc. Tibor Janči. Zainteresirani se mogu pridružiti na poveznici.
FOTO: PIXABAY