LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanje na Medicinskom fakultetu

Stručnjak sa Sveučilišta Yale otkrio statističke podatke o epilepsiji

Profesor Kamil Deteyniecki održao je interaktivno i multimedijalno predavanje o epilepsiji na riječkom Medicinskom fakultetu. Izazvao je velik interes među studentima.

Profesor Kamil Deteyniecki održao je interaktivno i multimedijalno predavanje o epilepsiji na riječkom Medicinskom fakultetu. Izazvao je velik interes među studentima.

U ponedjeljak 27. lipnja na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci gostovao je poznati stručnjak na području epilepsije, profesor Kamil Detyniecki sa sveučilišta Yale. Održao je besplatno predavanje naziva Management of newly diagnosed seizures and epilepsy, odnosno, govorio je o tretiranju novodijagnosticiranih napadaja i epilepsije.

U publici su se, uz medicinare, našli studenti Fakulteta zdravstvenih studija i djelatnici MedRi i KBC-a Rijeka. Profesor je u vrlo interaktivnom i multimedijalnom predavanju između ostalog pružio pregled bolesti, pokazao primjere uzročnika epilepsije, predočio statističke podatke o počecima bolesti te pojasnio postavljanje dijagnoze.

 Epilepsija se može pojaviti u bilo koje doba života, no to se najčešće dešava u mladosti i ranijoj starosti. Postoji genetska predispozicija, no ona nije ključan faktor za oboljenje. pojasnio je Detyniecki.

Odabrao je epilepsiju kao polje svog istraživanja i specijalizacije jer se radi o bolesti koja ima širok spektar metoda liječenja koje pacijentima mogu uvelike olakšati život, dok se vjeruje da će područje u budućnosti također uvelike napredovati. Bolesti su koje također liječi migrene, neurodegenerativne bolesti (Alzheimerova bolest, Parkinsonova bolest), tumori živčanog sustava, traume glave i mozga, moždani udar, problemi sa spavanjem i nesanica, multipla skleroza te vrtoglavice.

Predavanje ovog vrhunskog stručnjaka s prestižnog sveučilišta izazvalo je interes među studentima te nastavilo praksu pružanja dodatnog znanja studentima na Medicinskom fakultetu.

FOTO: LIBRA