LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Otvorenje Portanova Fashion Incubatora 2016.

Spektakularne revije i modne proslave na slavonski način

Na prvoj večeri Portanova Fashion Incubatora, renomirani dizajneri Robert Sever i Sonja Lamut sjajnim su revijama proslavili jubileje svojih karijera. Tamburaši, torta i poznati ljubitelji modi obilježili su otvorenje natjecanja mladih i neafirmiranih modnih dizajnera.

Na prvoj večeri Portanova Fashion Incubatora, renomirani dizajneri Robert Sever i Sonja Lamut sjajnim su revijama proslavili jubileje svojih karijera. Tamburaši, torta i poznati ljubitelji modi obilježili su otvorenje natjecanja mladih i neafirmiranih modnih dizajnera.

Na prvoj večeri Portanova Fashion Incubatora, prvog i najutjecajnijeg regionalnog natjecanja mladih i neafirmiranih modnih dizajnera, na kojem se ove sezone bira pobjednik i Najbolji mladi dizajner by Perwoll, svi ljubitelji hrvatske mode uživali su u spektakularnim revijama dvoje renomiranih hrvatskih brendova.

Portanova Fashion Incubator – modna revija Roberta Severa, FOTO: Mateja Vrčković

Robert Sever proslavio je čak 15 godina dizajnerske karijere i to retrospektivom najupečatljivijih komada iz svih svojih kolekcija. S preko 35 izlaza koji su jedan za drugim izazivali uzdahe u publici, Sever je potvrdio status doajena hrvatske mode, dok je Sonja Lamut kolekcijom pripremljenom ekskluzivno za ovosezonski Portanova Fashion Incubator pokazala da je i dalje miljenica naših modnih urednika. Sonja Lamut tako je obilježila petu godišnjicu karijere na osječkoj pisti, gdje je nastupom na Portanova Fashion Incubatoru njezina modna priča 2011. godine i započela.

– Drago nam je da smo retrospektivu branda pokazali baš na ovoj manifestaciji gdje se rađaju novi talenti i stvaraju početci novih modnih priča. Podsjetilo me na početak mog puta prije 15 godina te je savršeno zatvoren jedankreativni krug. Dobra atmosfera i pozitivan duh Portanova Fashion Incubatora stvarno su odličan početak za svaki mladi brand. – rekao nam je Robert Sever o osječkoj reviji.

Sonji Lamut organizatori Portanova Fashion Incubatora priredili su i jedno iznenađenje. Naime, Sonja Lamut velika je obožavateljica slavonske glazbe, pa su je na kraju defilea na pisti presreli tamburaši s njenom omiljenom pjesmom.

– Danas je nemoguće sve dojmove sabrati u riječi. Pričala sam jednom o tome kako je današnja publika izgubila žar za revijama, sinoćnja to definitivno nije. Nosio me, i još me jutros nosi onaj isti osjećaj kao s početaka. Trudila sam se tijekom priprema stvoriti i dati najbolje od sebe, u sezoni u kojoj to s najvećom radošću i činim. Sve što sam ja njima sinoć dala nemjerljivo je u odnosu na emocije koje danas nosim u sebi! Divno je uživati potporu ljudi koji su vjerovali u mene i kada ja to nisam. Možda im nisam došla s nekim velikim životnim pričama, djevojčica koja samo želi raditi ono što voli, ali su kroz sve ove godine ispisali prve rečenice romana koji će možda jednom svi rado čitati. O iznenađenju koje su mi priredili ne trebam posebno ni govoriti, sve sam rekla suzama, vjerujem. – izjavila je Sonja Lamut.

Portanova Fashion Incubator – modna revija Sonje Lamut i tamburaši, FOTO: Mateja Vrčković

Nakon uzbudljivog prvog dana, večeras nas na Incubatoru očekuje veliko sezonsko finale. Jedna od pet najboljih mladih dizajnerica u regiji, finalistica Portanova Fashion Incubatora, večeras će osvojiti pobjedu i laskavu titulu Najbolji mladi dizajner by Perwoll koja će joj donijeti nagradu od 10 000 kuna uz pozivnicu za nastup na tjednu mode BIPA Fashion.hr.

Revije Roberta Severa i Sonje Lamut u Osijeku su pratili i poznati, a među njima Teo Perić, KLISAB, Mirjana Klepić, Vinko Filipić i drugi.

FOTO: MATEJA VRČKOVIĆ