LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetne frizure

Postignite popularne ljetne frizure bez korištenja ikakvih aparata

U doba ljetnih vrućina velik je broj djevojaka koje bježe od ikakvih aparata za stiliziranje kose jer upravo oni proizvode dodatnu toplinu u već ionako toplim danima. Donosimo rješenja za stiliziranu kosu koja ne uključuju korištenje takvih preparata!

U doba ljetnih vrućina velik je broj djevojaka koje bježe od ikakvih aparata za stiliziranje kose jer upravo oni proizvode dodatnu toplinu u već ionako toplim danima. Donosimo rješenja za stiliziranu kosu koja ne uključuju korištenje takvih preparata!

Rijetke su djevojke koje i tijekom ljeta imaju volju i vrijeme za uvijanje svoje kose raznim uređajima poput pegle ili figara, a puno je više onih djevojaka koje bježe od ikakvih aparata koji znače dodatnu vrućinu. U nastavku vam donosimo nekoliko ideja za moderne i šik frizure koje uključuju valove i za koje ćete morati odvojiti samo nekoliko minuta.

Uvijanje trakom za kosu

Pribor koji zahtjeva ova frizura samo je jedan  traka za kosu. Svoju kosu operete, napola je osušite te nanesete pjenu za kosu na vrhove. Nakon toga traku stavite na vrh glave tako da ista dolazi nešto iznad ušiju. Kosu podijelite na dva dijela: jedan stavite preko lijevog, a drugi preko desnog ramena. krenite od jedne strane razdjeljka na vratu te uzmite tanak pramen kose. Pramen prebacite preko trake te ga uvinite unutra i to napravite s ostatkom kose.

Valovi od pletenica

Frizura s kojom nikada nećete pogriješiti definitivno su valovi nakon pletenica. Jednostavno nakon pranja kose spletite tzv. Kardashian pletenice i prespavajte noć s njima. Ujutro ih raspustite, po potrebi raščešljajte i imat ćete pravu frizuru za plažu.

Slamke – osim u koktelima, poslužit će i za frizuru 

Ako volite bujniju kosu i gušće kovrče, slamka je idealno pomagalo za postizanje takve frizure. Potreban vam je paket slamki, ali točan broj ovisi o gustoći vaše kose ako je kosa gušća trebat će vam više slamki nego ako je rjeđa. Odvojite kosu u nekoliko dijelova kako bi vam bilo lakše upravljati istom. Slamku presavinite napola te uzmite maleni pramen kose kojeg ćete uvijati preko jedne polovice slamke. Pramen kose, koji ste prethodno omotali oko slamke, pričvrstite gumicom za kosu za jednu polovicu slamke, a drugom gumicom spojite krajeve slamke. Tako nastavite raditi s ostatkom kose te prespavajte noć s istom. Ujutro skinite slamke, rukama prođite po kosi kako biste postigli prirodniji izgled vaših kovrča. Afrofrizura je gotova!

Mašnice

Posljednji, ali ne i manje fora trik za dobivanje valova slijedi u nastavku. Nakon što operete kosu i prosušite je fenom, podijelite je u nekoliko dijelova. Uzimajte manje pramenove te ih motajte u krug, a zatim ih zavežite gumicom kako biste dobili izgled mašnica. Savjet je da se kosu mota oko nekog prsta te da se potom gumica zaveže na sredinu omotanog pramena. Nakon što je postupak primijenjen na svim pramenovima kose, svaku mašnicu treba posušiti fenom. Nakon ovog koraka mašnice možete raspustiti te valove oblikovati prstima. 
FOTO: FLICKR