LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svjetski dan sklerodermije

Podrška za 2,5 milijuna oboljelih objavom suncokreta na društvenim mrežama

HUOS je humanitarno udruženje koje posebnu pažnju posvećuje poboljšanju osoba sa sklerodermijom. Povodom Svjetskog dana oboljelih predstavljaju spot i „online" kampanju kojom žele educirati građane.

HUOS je humanitarno udruženje koje posebnu pažnju posvećuje poboljšanju osoba sa sklerodermijom. Povodom Svjetskog dana oboljelih predstavljaju spot i „online" kampanju kojom žele educirati građane.

Povodom nadolazećeg Svjetskog dana sklerodermije 29. lipnja, Hrvatska udruga oboljelih od sklerodermije (HUOS) predstavlja promotivno-edukativni spot naziva Ruka u ruci za bolju budućnost. Čini to s ciljem podizanja svijesti o ovoj rijetkoj i neizlječivoj bolesti, kao i o životu oboljelih.

Sklerodermija je autoimuna bolest koja uzrokuje tešku invalidnost i ugrožava kvalitetu života. Karakterizira ju gomilanje kolagena lokalno ili na licu, trupu, rukama i nogama i na unutarnjim organima. Dva i pol milijuna ljudi diljem svijeta boluje od iste.

HUOS je humanitarno udruženje bolesnika, njihovih obitelji i građana, čiji se rad temelji na principu uzajamne pomoći, solidarnosti i druženja. Jedna je od aktivnosti udruge traženje jasnih planova vladi i kreatora zdravstvene politike na nacionalnoj i europskoj razini kako bi se poboljšao život osoba sa sklerodermijom.

Kod dva pacijenta u Hrvatskoj potvrđena omikron varijanta koronavirusa


Spotom na slikoviti način, pričom o princezi i zmaju, udruga dočarava život oboljelih. Radnja govori o životu oboljele žene, suživotu s njom, važnosti podrške i ljubavi obitelji i bližnjih, hrabrosti i ustrajnoj borbi sa svakodnevnim posljedicama bolesti. Naglašava koliko je važno oboljelima dati ruku/ruku u ruci te pružiti podršku, potporu, ohrabrenje, razumijevanje i ljubav.

Koronavirusom zaraženo još 37 ljudi


Cilj je kampanje informativnim, javnim aktivnostima približiti ovu rijetku neizlječivu bolest i educirati ih o njoj. Ona posebno pogađa žene od 40. godine, ali i djecu i muškarce. Osim dugog puta do dijagnoze, svakodnevni su problemi u liječenju, socijalnoj skrbi, adekvatnoj fizikalnoj terapiji kao i ostvarivanju drugih prava.

Također je pokrenuta online kampanja objavljivanja motiva ruka u ruci i simbola ove bolesti – suncokreta na društvenim mrežama pod hashtagovima #sklerodermija, #skleroderma, #rukauruci, #WSD16. Na rukama se prepoznaju prvi simptomi ove bolesti, na njima su očite posljedice, stoga su oboljeli nerijetko osuđeni na nošenje rukavica i invaliditet.

Zabilježena još 54 slučaja koronavirusa; Beroš predstavio Andriju vjerujući da će mladi komunicirati s njime


Pozvana je cjelokupna javnost da se uključi u promotivnu kampanju sa spomenutim hashtagovima. Sve informacije i aktivnosti pratite na internetskoj i Facebook stranici udruge. Zajedno proširimo svijest o ovoj rijetkoj i neizlječivoj bolesti koja ugrožava kvalitetu života i obilježimo Svjetski dan sklerodermije!

IZVOR: HUOS
FOTO: FACEBOOK