LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski projekt

Počinje projekt koji potiče brigu o zdravlju; u njegovu sklopu održava se studentsko natjecanje Brocoola

Brocoola je idealno natjecanje za studente koji žele pokazati svoje kulinarske sposobnosti i dokazati drugima da zdrava i uravnotežena prehrana nije luksuz te da sve što je potrebno za nutritivno kvalitetan obrok jest malo truda i kreativnosti.

Brocoola je idealno natjecanje za studente koji žele pokazati svoje kulinarske sposobnosti i dokazati drugima da zdrava i uravnotežena prehrana nije luksuz te da sve što je potrebno za nutritivno kvalitetan obrok jest malo truda i kreativnosti.

eSTUDENT i ove godine provodi projekt Mozak voli zdravo. Počinje 28. veljače otvorenjem prijava za kulinarsko natjecanje Brocoola koje će trajati sve do 8. ožujka 2020. godine Nakon natjecanja slijede radionice koje će trajati od 9. do 13. ožujka 2020. godine Posljednji je dio projekta jednodnevna konferencija koja će se održati 14. ožujka 2020. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Cilj je projekta zainteresirati i motivirati sve ljude, pogotovo mlade i studente koji su konstantno izloženi stresu i užurbanom načinu života, da se potrude voditi brigu o vlastitom zdravlju. Poseban naglasak stavlja se na pravilan način prehrane, mentalno zdravlje, važnost redovite tjelovježbe i osobne motivacije. 

Brocoola je idealno natjecanje za studente koji žele pokazati svoje kulinarske sposobnosti i dokazati drugima da zdrava i uravnotežena prehrana nije luksuz te da sve što je potrebno za nutritivno kvalitetan obrok jest malo truda i kreativnosti. Sudionici će imati priliku osmisliti i pripremiti cjenovno prihvatljiv, jednostavan i zdrav desert. Čitav postupak provodi se online: sudionici će snimiti pripremu svog deserta u obliku videa u trajanju do dvije minute, nutricionisti će potom odabrati deserte koji najbolje odgovaraju zadanim zahtjevima. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada planirani su na konferenciji.

Doživljaje s Brocoole podijelila je i stara pobjednica Petra Kuljiš:

– Tema pretprošlogodišnjeg natjecanja Brocoola bila je zdrav doručak. Uvjeti su bili da obrok, osim što je zdrav, bude kreativan, jeftin i jednostavan za napraviti. Prvo što mi je palo na pamet bio je zdrav sendvič. Na integralno pecivo stavila sam namaz od kuhane brokule i slanutka i narezala rajčice. Jako jednostavno, a opet hranjivo i zdravo jelo odnijelo je prvu nagradu. Puno sam se zabavila snimajući ovaj video, a pobjeda me potaknula da se i nastavim zdravo hraniti.

Šaljivo je dodala:

– Ako nemaš apsolutno nikakvog iskustva u kuhanju, ali paziš na to što jedeš – ovo je natjecanje stvoreno za tebe!

Nakon Brocoole, dakle, slijedi tjedan u kojem će se održati šest interaktivnih radionica iz područja prehrane, fizičkog zdravlja i prirodne kozmetike. Potom je na rasporedu konferencija na kojoj će se uz proglašenje pobjednika Brocoole 2020. održati predavanja Ivana-Krešimira Sveteca, Natka Becka, Marine Milošević, Dragane Olujić, Sandre Župarić i Mašenjke Katić, vrsnih nutricionista, sportaša, psihologa i ostalih stručnjaka iz srodnih područja.

Dodatne informacije o projektu nalaze se na službenoj stranici

FOTO: PIXABAY