LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ponuda pizzerije Gušti

Pizza svrstana u kategoriju zdrave hrane

Niskokalorična pizza postala je stvarnost u Hrvatskoj. Iako bogat zdravim proteinskim vrijednostima, proizvod ne gubi na bogatom okusu te će zasigurno postati traženi gurmanski proizvod.

Niskokalorična pizza postala je stvarnost u Hrvatskoj. Iako bogat zdravim proteinskim vrijednostima, proizvod ne gubi na bogatom okusu te će zasigurno postati traženi gurmanski proizvod.

Iako će većinu riječ pizza asocirati na začinjenu, masnu i nezdravu hranu prepunu kalorija, naizgled nespojiva kombinacija riječi zdravo i pizza ipak donosi uspješnu simbiozu. Riječ je o proteinskoj pizzi koja je stigla u Hrvatsku, a među prvima je imaju prilike kušati Zadrani u pizzerijama Gušti. Većina stručnjaka se slaže da, kao i bilo koja druga vrsta jela, pizza ne mora biti nezdrava ako se mudro odlučite za njene sastojke. Bogata niskokaloričnim nutritivnim vrijednostima te visokim udjelom proteina, ova vrsta pizze zasigurno će postati omiljeno traženo jelo u gradu.

Potrebno je izbaciti suvišne kalorije te povećati sadržaj vlakna, kako bi i najkaloričnija hrana bila nutritivno zdrava. Proteinska pizza nutritivna je ideja razvijena u suradnji s čuvenim dijetologom dr. med. Pape.

Po sastavu tijesta slična je originalnom proteinskom večernjem kruhu, omogućuje konzumentima visoki udio proteina (cca. 27 posto) te istodobno vrlo nizak udio ugljikohidrata (cca. 5 posto). Uz visoki udio Omega-3 masnih kiselina te visoko obogaćena vlaknima, idealan je prehrambeni proizvod koji se svrstava u kategoriju zdrave hrane. Iako bogat zdravim proteinskim vrijednostima, proizvod ne gubi na bogatom okusu te će zasigurno postati najtraženiji gurmanski proizvod diljem Hrvatske.

Proteinsko pizza tijesto sastoji se od vode, proteina (pšenični proteini, proteini soje i boba), sojine prekrupe, smeđih i žutih lanenih sjemenki, sjemenki suncokreta, sojinog brašna, cjelovitog pšeničnog brašna, pšeničnih mekinja, jabučnih vlakana, kvasca, sezama, soli, prženog ječmenog slanog brašna, emulgatora sojinog lecitina, regulatora kiselosti i natrijevog dijacetata. Može se kušati u pizzerijama Gušti u Zadru, gdje se može kupiti i tijesto, te vrlo skoro i diljem Hrvatske.

FOTO: SELECT PR