LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PREPOZNAJTE NA VRIJEME

Ovo su 3 znaka stresa karakteristična za gotovo sve ljude

Neki znakovi da ste pod stresom slični su kod mnogih ljudi pa tako lako možete prepoznati da nešto ne štima i da je vrijeme da uzmete malu pauzu.

Neki znakovi da ste pod stresom slični su kod mnogih ljudi pa tako lako možete prepoznati da nešto ne štima i da je vrijeme da uzmete malu pauzu.

Jako je važno osvijestiti kada ste pod stresom jer je on loš za psihičko, ali i fizičko zdravlje. Sa stresom se susrećemo u studentskim danima, na poslu, a ponekad nam isti prouzrokuju i neočekivane situacije koje ne možemo imati pod kontrolom.

Bilo kako bilo, neki znakovi da ste pod stresom slični su kod mnogih ljudi pa tako lako možete prepoznati da nešto ne štima i da je vrijeme da uzmete malu pauzu.

Neuredan san

Istraživanje otkrilo koji je najstresniji događaj u životu: neki studenti proživljavaju ga svake godineSpavanje je bitno za svakoga, a preporuka je spavati 8 do 9 sati. Ako to ne uspijevate i ako vam se dešava da se tijekom noći često budite ili nemirno spavate, to može značiti jedno - pod prevelikim ste stresom.

Osjećaj umora

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku organizira međunarodnu konferenciju o bolestima jetre


Međutim, može se desiti čak i da spavate dovoljno, a opet ste umorni i zapravo vam je teško ići kroz dan. Nakupljeni stres izražava se i kroz konstantni umor, usprkos dostatnoj količini sna ili kavi koju popijete.

 Konstantna glad

Iako ima onih koji pod stresom ne mogu jesti, također ima i onih kojima je ta potreba tada znatno povećana. Konstantna glad ili povećana želja za slatkim također su pokazatelj povećanog kortizola (hormona stresa), prenosi Poslovni.hr.
IZVOR: POSLOVNI.HR
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA