LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Njega kože

Odvojena dnevna i noćna krema – da ili ne?

Trebaju li nam odvojene kreme za lice?

Trebaju li nam odvojene kreme za lice?

Redovita i pravilna njega lica su imperativ u beauty svijetu. Svi težimo čistoj i blistavoj koži lica, a to se postiže jedino uz pravu njegu koja najčešće dolazi u vidu tonika, seruma i krema uz neizostavne čistače lica. 

Kada je riječ o kremama, većinom se u torbicama sa skincare proizvodima može pronaći samo dnevna krema, a noćna se rijetko pronalazi jer je uvriježeno mišljenje kako je jedna krema sasvim dovoljna. No, je li to baš tako? 

DNEVNA KREMA

Niti jedna rutina nije potpuna bez kvalitetne hidratantne dnevne kreme. Ona daje finalni touch i stvara zaštitnu barijeru stoga kada ju kupujte, birajte onu čiji su sastojci kvalitetni i koja u sebi sadrži minimalno SPF 15. Neka vaša dnevna krema bude lagana, ne pretjerano masna, po mogućnosti neka sadrži hijaluronsku kiselinu koja će vašu kožu dubinski nahraniti i učiniti glatkom i elastičnom. Osim toga, bilo bi odlično kada bi se u vašoj dnevnoj kremi pronašli antioksidansi poput vitamina C za sjaj i vraćanje života umornoj i sivoj koži lica te glikolna kiselina koja je odličan saveznik u anti age borbi. 

NOĆNA KREMA

Formula vaše noćne kreme trebala bi sadržavati vitamin E za jačanje kožne barijere, ceramide i peptide te retinol za borbu protiv starenja kože. Bitno je da krema bude masnija kako bi vam pružila dubinsku njegu i hidrataciju jer je općepoznato kako se koža noću obnavlja pa će joj ovi sastojci uvelike pomoći.

Sada kada smo objasnili što koja krema pruža, jasno je zašto trebate imati dvije odvojene kreme u svojoj kozmetičkoj torbici. Ako biste dnevnu kremu stavili navečer, nepotrebno biste ju gušili SPF-om ili ako biste noćnom kremom namazali lice ujutro ono bi bilo premasno bez ikakve potrebe. 

Koža ima različite funkcije danju i noću stoga ju prema tome treba i tretirati tako. Svaka krema ima svoje benefite i zbog toga bi ih obje trebalo uvrstiti u skincare rutinu, a time će i izvrsni rezultati doći.
FOTO: PEXELS