LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mentalno zdravlje

Nekoliko savjeta za borbu protiv najdepresivnijeg mjeseca u godini

Iako se čini da siječnju nema kraja, ne trebate mu dozvoliti da utječe negativno na vaše raspoloženje. Uzmite stvari u svoje ruke i uz savjete stručnjaka iskoristite ostatak mjeseca za brigu o mentalnom zdravlju.

Iako se čini da siječnju nema kraja, ne trebate mu dozvoliti da utječe negativno na vaše raspoloženje. Uzmite stvari u svoje ruke i uz savjete stručnjaka iskoristite ostatak mjeseca za brigu o mentalnom zdravlju.

Imate li osjećaj da siječanj uvijek traje jako dugo? Jeste li znali da je treći ponedjeljak u novoj godini poznat i kao Blue Monday jer, navodno, upravo tog dana na ljude pada teret neodrađenih obaveza i sličnih problema, prekršena novogodišnja obećanja, ali i ispitni rokovi koji se bliže? Osim trećeg ponedjeljka u mjesecu, cijeli se smatra najdepresivnijim u godini!

Prethodni smo mjesec uživali u blještavilu lampica, poklonima ispod bora i druženju s obitelji, nakratko smo pobjegli od svojih studentskih obaveza i odmorili se, a sada su nas dočekali svi nenapisani seminarski radovi, sve prezentacije koje još nisu napravljene i brdo literature koja čeka da ju pročitamo, no ne moramo zbog toga klonuti duhom. Provjerili smo što stručnjaci predlažu kada je u pitanju borba protiv najdepresivnijeg mjeseca – savjete donosimo u nastavku.

Tjelesna aktivnost

5 aktivnosti s prijateljima na plaži za odlično ljeto


Poznato je kako dobra tjelesna aktivnost uvijek pomaže da budemo boljeg raspoloženja i da se dobro osjećamo u svom tijelu. Ona može biti povezana i s novogodišnjim odlukama svih onih koji su odlučili biti zdraviji i baviti se nekim sportom. Boravak na zraku, šetnja ili trčanje mogu pozitivno utjecati na raspoloženje.

Spavanje
 
Ponekad imamo osjećaj da će sve biti bolje ako jednostavno prespavamo cijeli dan, ali pod ovim se podrazumijeva kvalitetan san i kvalitetan odmor našeg tijela. Stručnjaci savjetuju da je idealno odrediti si vrijeme spavanja i tog se rasporeda držati svaku večer. Prije spavanja potrebno je smanjiti korištenje društvenih mreža i odmaknuti se od ekrana. Još neke savjete o postizanju kvalitetnijeg i dubljeg sna možete pronaći na poveznici.

Druženje

Druženje s prijateljima i obitelji uvijek može popraviti raspoloženje, čak i kada se nalazimo u situaciji kada bismo trebali smanjiti druženja jer ponekad i telefonski razgovor može pomoći. Druženje na otvorenom nije zabranjeno, tako da uz poštivanje svih mjera slobodno otiđite u šetnju na svježem zraku s bliskom osobom. 

Kada ništa ne pomaže i osjećate se jako loše, ne treba vas biti sram potražiti stručnu pomoć jer je briga o mentalnom zdravlju jednako važna kao i briga o fizičkom zdravlju.

Kako se pametno pakirati za ljeto?


FOTO: PIXABAY