LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Recept za prste polizati

Napravite vlastite Kinder Milch Schnitte i danima uživajte u njima!

Nadamo se da će vam se svidjeti ovaj recept, a kako je nama ispao - možete vidjeti iz priloženoga.

Nadamo se da će vam se svidjeti ovaj recept, a kako je nama ispao - možete vidjeti iz priloženoga.

Volimo jesti sve Kinder proizvode, makar nismo djeca. Počevši od Kinder čokoladice koje uvijek ima premalo, Kinder Pinguija koji je savršeno osvježenje, pa sve do Kinder Milch Schnitta koje nam dođu kao savršeni snack između doručka i ručka. Ili kao sam ručak, ovisno o tome koliko novaca imamo u novčaniku.

Ti novci su uvijek nekako problem pa smo vam odlučili otkriti recept iz naše kuharice koji religiozno upotrebljavamo barem jedanput mjesečno. S njim ćete dobiti oko 16 - 20 pločica Kinder Milch Schnitta kojima ćete moći oduševiti svoje bližnje - ili samo sebe.

Trebate napraviti tijesto i kremu. Za tijesto vam je potrebno pet jaja, pet žlica brašna, jedna žlica vanilin šećera, dvije velike žlice kakaa, praška za pecivo (dovoljan je prstohvat ili pak vrh noža) te pet žlica šećera.

Priprema tijesta ide ovako:odvojite bjelanjke od žumanjaka te od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Nakon toga uzmite žutanjke, izmiješajte šećer s njima i nakon toga postupno dodajte brašno, kakao i prašak, miješajući smjesu mikserom. Kada se smjesa napravi i sve dobro izmiješa, dodajte žlicu po žlicu snijega od bjelanjaka te sve izmiješajte u jednoliku smjesu.

Svima omiljena čokoladna poslastica stiže u blagdanskom ruhu


Najbolje vam je uzeti tepsiju koja ima dimenzije pećnice. Zagrijte pećnicu na 180°, tepsiju obložite papirom za pečenje te izlijte smjesu. Pecite smjesu 10 minuta ili dok ne potamni i prestane biti ljepljiva. Nakon što izvadite pečenu smjesu, prerežite je na pola - pazite da ne prerežete kao kada režete biskvit za torte!

Posljednji touch na sve je krema. Za kremu vam treba 250 mililitara vrhnja za šlag (ukoliko ne volite njegov okus, možete uzeti i šlag u vrećicama, no to vam je skuplja opcija), dvije velike žlice meda te jedan vanilin šećer. Vrhnje izmiksajte tako da postane čvrsto, dodajte vanilin šećer i med. Premažite biskvit te ga preklopite drugim biskvitom. Stavite u hladnjak da se sve ohladi i stisne, a nakon toga narežite na pločice željene debljine.

Nadamo se da će vam se svidjeti ovaj recept, a kako je nama ispao - možete vidjeti iz priloženoga. Bon Appetit!

Kad se cimet rolice i palačinke susretnu – spoj koji osvaja


 

Pripremite fritule s čokoladnim preljevom i uživajte u popularnoj blagdanskoj slastici u udobnosti vlastitog doma


FOTO: FERRERO/STUDENTSKI.HR