BEZ HRANJIVE VRIJEDNOSTI
Mnogima omiljeni francuski doručak ipak nije najzdravija opcija, znate li o čemu je riječ?
Kroasan se radi od bijelog brašna, a uz kalorije, ugljikohidrate i zasićene masti nema nikakvu dodatnu hranjivu te energetsku vrijednost.
Kroasan se radi od bijelog brašna, a uz kalorije, ugljikohidrate i zasićene masti nema nikakvu dodatnu hranjivu te energetsku vrijednost.
Obožavamo francuske filmove, ali i francuske doručke. Jedan od omiljenih, možemo slobodno reći i tradicionalni, je onaj koji ipak nije najzdravija opcija. Nutricionisti ističu kako može doprinijeti nakupljanju sala i dugoročno stvoriti višak kilograma.
Kao što već vjerojatno pogađate, riječ je o kroasanu koji je, čini se, namirnica s visokim udjelom ugljikohidrata i kalorija, što nije idealno kada razmišljamo o jutarnjem obroku.
Kroasan se radi od bijelog brašna, a uz kalorije, ugljikohidrate i zasićene masti nema nikakvu dodatnu hranjivu te energetsku vrijednost.
Postotak proteina u ovom popularnom doručku vrlo je mali, a vitamine, minerale i dijetalna vlakna praktički ne sadrži, piše Klik.hr.
Poželjno je izbjegavati sve pekarske proizvode jer će vam oni trenutačno povećati razinu šećera u krvi, međutim nakon što se stimulira lučenje inzulina, taj šećer će pasti. Vaše tijelo će nakon toga težiti za novim obrokom, a upravo to potvrđuje i gore ispisanu tezu koja kaže da kroasan može stvoriti višak kilograma.
Osim toga, pekarske namirnice mogu doprinijeti i kod razvoja dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, a na koncu i karcinoma.
Kao što već vjerojatno pogađate, riječ je o kroasanu koji je, čini se, namirnica s visokim udjelom ugljikohidrata i kalorija, što nije idealno kada razmišljamo o jutarnjem obroku.
Kroasan se radi od bijelog brašna, a uz kalorije, ugljikohidrate i zasićene masti nema nikakvu dodatnu hranjivu te energetsku vrijednost.
Postotak proteina u ovom popularnom doručku vrlo je mali, a vitamine, minerale i dijetalna vlakna praktički ne sadrži, piše Klik.hr.
Poželjno je izbjegavati sve pekarske proizvode jer će vam oni trenutačno povećati razinu šećera u krvi, međutim nakon što se stimulira lučenje inzulina, taj šećer će pasti. Vaše tijelo će nakon toga težiti za novim obrokom, a upravo to potvrđuje i gore ispisanu tezu koja kaže da kroasan može stvoriti višak kilograma.
Osim toga, pekarske namirnice mogu doprinijeti i kod razvoja dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, a na koncu i karcinoma.
OZNAKE:
IZVOR:
KLIK.HR
FOTO:
STUDENTSKI.HR VIA CANVA