LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Znanstveno-stručni simpozij

Mladi i mentalno zdravlje: Sve što vas zanima o stresu i sagorijevanju!

Sudionici simpozija imat će priliku saznati nešto više o mehanizmima nastanka stresa, utjecaju stresa na zdravlje, rastućem problemu sagorijevanja kod pomagačkih zanimanja, pozitivnom i adaptivnom stresu, različitim mehanizmima rješavanja stresa u današnjem vremenu.

Sudionici simpozija imat će priliku saznati nešto više o mehanizmima nastanka stresa, utjecaju stresa na zdravlje, rastućem problemu sagorijevanja kod pomagačkih zanimanja, pozitivnom i adaptivnom stresu, različitim mehanizmima rješavanja stresa u današnjem vremenu.

Četvrti po redu znanstveno-stručni simpozij Mladi i mentalno zdravlje: Slušam te održat će se 22. i 23. studenog u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar. Organiziraju ga Grad Zagreb i CroMSIC Zagreb, a ove godine posebno stavljaju naglasak na stres i sagorijevanje.

Iako se danas sve više govori o mentalnom zdravlju, statistički podatci pokazuju kako svakodnevno svjedočimo porastu problema mentalnog zdravlja, posebice među mladima. Poteškoće koje se javljaju u ranijoj dobi mogu utjecati na kvalitetu života kako u mlađoj tako i u odrasloj dobi, ako se ne prepoznaju na vrijeme i ako se ne pruži potrebna stručna pomoć. Valja napomenuti da se zbog užurbanog načina života u modernoj zajednici stres različito manifestira kako kod djece tako i kod odraslih.

Sudionici simpozija imat će priliku na mnoštvu predavanja i otvorenih diskusija saznati nešto više o mehanizmima nastanka stresa, utjecaju stresa na zdravlje, rastućem problemu sagorijevanja kod pomagačkih zanimanja, pozitivnom i adaptivnom stresu, različitim mehanizmima rješavanja stresa u današnjem vremenu. Uz to, mogu  osnažiti i ojačati svoje vještine nošenja sa stresom i stresnim životnim situacijama te prevencijom sagorijevanja kroz pregršt interaktivnih radionica. Prikazat će se i rezultati poduzetih mjera i intervencija u području zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Poseban naglasak stavlja se na ranu prevenciju, kao i važnost primjene multidisciplinarnog pristupa u radu s osjetljivom populacijom. Simpozij okuplja stručnjake predstavnike sustava odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, stručnjake iz područja školske medicine, psihijatrije, psihologije te srodnih područja, a održava se kao jedan od ishoda javnozdravstveno-edukativnog projekta Pogled u sebe koji je pokrenut s ciljem promicanja mentalnog zdravlja, destigmatizacije i poticanje brige za vlastito mentalno zdravlje. Ovaj projekt provodi se već duži niz godina te su mu akademska i stručna zajednica dodijelile brojna priznanja.

Više o samom simpoziju možete pronaći na Facebook eventu.

 

FOTO: PIXABAY