LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MENTALNO ZDRAVLJE

Mjesta koja nude besplatnu psihološku pomoć u Zagrebu

Za odlazak psihologu ili psihijatru nije potrebno samo osjećati duševne smetnje. Oni mogu pomoći već i kod želje za radom na kvalitetnijem životu. A kada shvatite da u razgovoru s prijateljima ne dobivate ono što trebate čuti, pravi je put stručni put.

Za odlazak psihologu ili psihijatru nije potrebno samo osjećati duševne smetnje. Oni mogu pomoći već i kod želje za radom na kvalitetnijem životu. A kada shvatite da u razgovoru s prijateljima ne dobivate ono što trebate čuti, pravi je put stručni put.

U vremenima u kojima živimo potreba za psihološkom pomoći gotovo da je neophodna. No često čujemo da oni u potrebi ne znaju kome se javiti kada osjete i najmanje znakove depresije, anksioznosti ili sličnih stanja. U nastavku članka nalazi se popis i opis mjesta u Zagrebu koja pružaju besplatnu psihološku pomoć.
 


VEZANO: Veliki popis ustanova, udruga i internetskih stranica gdje možete potražiti psihološku pomoćStudentski centar

U sklopu Studentskog doma Cvjetno naselje nalazi se besplatno savjetovalište za studente. Osim studentima zagrebačkog sveučilišta, savjetovalište je dostupno i radnicima Studentskog centra. Termin se može dogovoriti pozivom ili WhatsApp porukom na telefonski broj 01/4593-660 ili broj mobitela 091/4593-579. U studentskom domu savjetovanje provodi pomoćnik upravitelja za pomoć studentima, a specijaliziran je za teškoće prilagođavanja na novo mjesto stanovanja ili studiranja, na pojavu anksioznosti i smetnji koje stvara, poremećaje prehrane, promjene u raspoloženju i ostalo.
 


VEZANO: Marljivi, odgovorni, pametni, disciplinirani, redoviti. I - mentalno iscrpljeni


 


Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar

Mentalno zdravlje: U redu je ne biti u redu – kako i zašto potražiti pomoć?


U službi za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti na Nastavnom zavodu te u Odjelu za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih možete pronaći besplatno savjetovanje. Termini se zakazuju na telefonski broj 01/3830-066, a služba se nalazi u Remetinečkom gaju 14.

Centar za zdravlje mladih

Ovo se savjetovalište nalazi u Heinzlovoj ulici na broju 62a, a njihova je specijalizacija unaprijediti i očuvati mentalno zdravlje djece i adolescenata. Dovoljno je nazvati broj 01/6468-333 ili se javiti na e-adresu info@czm.hr te dogovoriti svoj termin. Radno je vrijeme Centra ponedjeljkom i srijedom od 12 do 20 sati te utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 16 sati. Osim psiholoških problema, u ovom se Centru bave i problemima reproduktivnog zdravlja, rješavanja problema ovisnosti, kao i problemima s učenjem.

Besplatne radionice o mentalnom zdravlju mladihIskorak

Iskorak je savjetovalište namijenjeno LGBTI zajednici i osobama koje žive s HIV/AIDS-om usmjereno na pomoć u razvoju vještina suočavanja s emocionalnim, interpersonalnim, akademskim i drugim poteškoćama. U tom se savjetovalištu stručnjaci posebno bave problemima vezanim za seksualnu orijentaciju, život s HIV-om, chemsex, probleme u vezi, probleme u obitelji ili s prijateljima i slično. Iskorak se nalazi u Šenoinoj 26, a svoj termin možete rezervirati putem e-adrese info@iskorak.hr. Na njihovoj web-stranici možete pronaći sve pojedinosti koje vas potencijalno muče prije odlaska na stručnu pomoć (koliko traje termin, što očekivati od savjetovanja, treba li vam uopće...).

Psihološka pomoć

Na web-stranici Psihološke pomoći moguće je pronaći gotovo sve pružatelje psihološke ili psihijatrijske pomoći u cijeloj državi. Na toj ćete stranici moći pronaći i informacije o razlici između psihologa i psihijatra, samopomoći i sve druge pojedinosti koje su potrebne prije odlaska na savjetovanje. 

FOTO: PEXELS