LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstava u KunstTeatru

Mentalno zdravlje mladih promovira se kroz priču o dvadesetogodišnjoj Marti i strahovima

U sklopu projekta kojim se promovira mentalno zdravlje mladih u trešnjevačkom KunstTeatru priprema se premijera predstave o jednoj prosječnoj dvadesetgodišnjakinji i njenim strahovima.

U sklopu projekta kojim se promovira mentalno zdravlje mladih u trešnjevačkom KunstTeatru priprema se premijera predstave o jednoj prosječnoj dvadesetgodišnjakinji i njenim strahovima.

U četvrtak, 10. listopada, na Svjetski dan mentalnog zdravlja u trešnjevačkom KunstTeatru održat će se premijera nove predstave Marta i sedam strahova u režiji Natalije Manojlović. Praizvedba je to teksta mlade dramske autorice i dramaturginje Ivane Vuković koji dramatizira odrastanje jedne prosječne dvadesetogodišnjakinje današnje generacije u formi suvremene bajke namijenjene, kako kaže podnaslov, onima koji će odrasti, odrastaju ili su odrasli. Tekst je prepoznat i na dodjeli Nagrade Marin Držić gdje je istaknut i preporučen za čitanje i izvedbu, a u ovoj režiji poprima obrise raskošna i maštovita svijeta neke druge stvarnosti u kojoj se svi prepoznajemo.

Andreja Jandrić i Matija Čigir u predstavi se pojavljuju u ulogama Marte i Svjetioničara, dok se kao personificirani strahovi na videoprojekcijama pojavljuju Jerko Marčić, Sreten Mokrović, Adrian Pezdirc, Alma Prica, Anđela Ramljak, Damir Šaban i Petar Vrbanić Đula. Producentica je predstave Romana Brajša, kostimografkinja Ana Fucijaš, autor videoprojekcija Miro Manojlović, oblikovatelji svjetla su Alen Marin i Anton Modrušan, snimatelji tona Branko Puceković i Filip Kovačić, dizajner je Pavao Kuharić, asistentice produkcije Hana Zrnčić Dim i Laura Pribanić, a fotografkinja je Karla Jurić.

Predstava je nastala u koprodukciji Kazališne družine KUFER i KunstTeatra u suradnji s udrugom BoliMe, a uz podršku Ministarstva kulture, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova. Suradnja sa spomenutom Udrugom realizirana je u okviru projekta Kufer x BoliMe – Pričamo. o Marti i sedam strahova koji, uz potporu programa Razvoj publike Ministarstva kulture, obuhvaća zajedničku preventivnu kampanju s ciljem promocije mentalnog zdravlja mladih, javnu tribinu Pričamo. unplugged, koja će se održati 1. listopada s početkom u 20 sati te nekoliko radionica s publikom.

Reprize predstave Marta i sedam strahova na rasporedu su 11, 12. i 18. listopada u 20 sati u KunstTeatru (Dubovačka 1 / Okićka 11). 

FOTO: PIXABAY