LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Čuvanje namirnica

Kreativni načini kako će vam hrana duže trajati

Zbog krivog načina držanja hrane može nam se dogoditi da moramo prisilno baciti neiskorištene namirnice. Ponekim savjetima pomoći ćemo vam da produljite vijek trajanja hrane, a na taj način i uštedite novac.

Zbog krivog načina držanja hrane može nam se dogoditi da moramo prisilno baciti neiskorištene namirnice. Ponekim savjetima pomoći ćemo vam da produljite vijek trajanja hrane, a na taj način i uštedite novac.

Vjerojatno vam se često dogodilo da morate baciti hranu jer se pokvarila zbog krivog načina držanja namirnica  Na taj način, osim što bacate hranu, rasipate i mnogo novca, a zapravo je vrlo jednostavno smanjiti kvarenje hrane. Ovim ćete trikovima sačuvati neke namirnice, ali i novac koji onda možete trošiti na ostale studentske potrepštine. 

Povrće

Većina povrća ne smije se držati u hladnjaku jer će se brže pokvariti. Zato namirnice poput luka, češnjaka, krumpira i sličnog korjenastog povrća treba držati na suhom mjestu. Ako u kućanstvu nemate mjesto gdje povrće neće biti izloženo svjetlu i hladnoći, najbolji su način čuvanja vreće za povrće. Na taj način povrću ćete produžiti rok trajanja i smanjiti nepotrebno bacanje hrane. Ostalu vrstu voća i povrća koju stavljate u hladnjak najbolje je staviti u posudu i prekriti plastičnom folijom.

FOTO: Pixabay

Tjestenina, žitarice i grickalice

Često se dogodi da ostavimo kutije i vrećice tjestenina, žitarica i grickalica otvorenima. Na taj način one se osuše i jednostavno budu nejestive. Najbolji je način na koji ćete si pomoći s ovim problemom da počnete stavljati takvu vrstu namirnica u nepropusne posude. Možete čak reciklirati boce umaka za tjesteninu kao posudu za skladištarenje suhe hrane.

Danas je Međunarodni dan studenata, evo 5 savjeta za uspješniji studentski život


FOTO: Flickr

Sir

Sir treba držati zamotanim u aluminijske folije, a ne smije se držati u plastičnim vrećicama ili plastičnim folijama jer se tako štetni sastojci iz plastike otapaju u dodiru s masnoćom.

„Food Film Festival Zagreb”: spoj gastronomije i kinematografije


FOTO: Pixabay

Jaja

Ono što većina ljudi radi je stavljanje jaja u vrata hladnjaka. Taj način nije dobar jer je temperatura u vratima promjenjiva, a jaja se obavezno moraju držati u najhladnijem dijelu hladnjaka. 

FOTO: Flickr

5 aktivnosti s prijateljima na plaži za odlično ljeto


IZVOR: LIFEHACK
FOTO: FLICKR