LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Savjeti za lijene

Kako ostati u formi uz minimalan trud

Tijelo u formi nije rezervirano samo za ljeto, čak i ako niste motivirani za vježbanje. Evo kako možete održati kondiciju bez obzira na vremenske prilike i nedostatak vremena zbog studentskih obaveza.

Tijelo u formi nije rezervirano samo za ljeto, čak i ako niste motivirani za vježbanje. Evo kako možete održati kondiciju bez obzira na vremenske prilike i nedostatak vremena zbog studentskih obaveza.

Listopadski dani donijeli su ružno vrijeme i brojne obaveze koje jednostavno ubijaju volju za vježbanjem. Ako želiš održati formu i motivaciju za vježbanje uz prenatrpan raspored, a pada ti mrak na oči kada se zamisliš kako vježbaš u teretani ispred ogledala, onda najmanje što možeš učiniti je slijediti ovih par trikova.

Pokreni se

Tko kaže da se kalorije mogu potrošiti samo u teretani? Vježbe možeš ubaciti i u svoju svakodnevicu: izbjegavaj lift, umjesto tramvajem prošeći jednu dužinu tramvajske stanice više, sjedenje u kafiću zamijeni zajedničkim šetnjama s prijateljima. Kretanjem se oslobađa hormon sreće. Prava aktivnost može ti pomoći da se oslobodiš stresa. Paleta izbora je široka, a ti samo trebaš izabrati. Ako ništa drugo, pusti omiljenu glazbu i pleši po sobi.

Male vježbe tijekom dana

Uz spomenuto izbjegavanje lifta i više hodanja, puno je trikova kako biti aktivan. Na primjer, ako čekaš u redu, možeš raditi vježbe za stražnjicu. Stezanjem i opuštanjem mišića učvršćuješ stražnicu. Isto je i s trbuhom. A kada moraš dugo sjediti, potrudi se sjediti uspravno i disati duboko.

Malim ciljevima do velikih rezultata

Ostani motiviran. Ne trebaš zato lijepiti slike fitnessa po društvenim mrežama. Važno je da ti znaš cilj. Uz mnogobrojne aplikacije, zadatak će ti biti lakši. Fitness u 30 dana, brojač koraka, aplikacija za trčanje... Možeš birati. Neka ti tvoj pametni telefon postane saveznik u nečemu korisnom, osim u ljenčarenju.

FOTO: Pixabay

Naspavaj se

Ovaj savjet nije teško slijediti. Zadnja istraživanja pokazala su da s dovoljnom količinom sna, organizam manje vapi za slatkim ili slanim namirnicama. Uz lijep ten, dovoljna količina sna znači da ćeš manje posezati za prezaslađenim energetskim napicima kako ne bi zaspao na predavanjima.

Nemoj sjediti dok gledaš televiziju

Ustani i iskoristi to vrijeme. Umjesto izležavanja, napravi nekoliko serija čučnjeva, trbušnjaka i izdržaja. Bit će lakše jer ćeš biti koncentriran na sadržaj na televiziji.

Barem 10 minuta dnevno posveti vježbanju

Zadaj si setove vježbi i odvoji barem deset minuta za vježbanje. Možeš i u pauzama od učenja jer ćeš na taj način „razbuditi“ organizam.

IZVOR: Flickr

FOTO: FLICKR