LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Blagdanske delicije

Kako ostati u formi tijekom blagdanskog prejedanja?

Kako se u narodu kaže – prevencija je najbolji lijek, stoga uz nekoliko jednostavnih savjeta ostanite u formi čak i u periodu božićnog prejedanja.

Kako se u narodu kaže – prevencija je najbolji lijek, stoga uz nekoliko jednostavnih savjeta ostanite u formi čak i u periodu božićnog prejedanja.

Nakon prosinačkog uživanja u hrani i raznim blagdanskim delicijama, u siječnju, teretane obično preplave osobe koje se žele riješiti nagomilanih kilograma. Kako se u narodu kaže – prevencija je najbolji lijek, stoga uz nekoliko jednostavnih savjeta ostanite u formi čak i u periodu božićnog prejedanja.
 

Lagani doručak pa tjelesna aktivnost


Jasno je da ćete tijekom Božića vjerojatno u manjoj mjeri posjećivati teretane, no odličan trening možete odraditi i u udobnosti doma. Nakon laganog doručka, vježbanje predstavlja najbolju pripremu za ručak, koji će tijekom blagdana zasigurno biti obilniji u odnosu na ostatak godine. Dovoljno je izdvojiti petnaestak minuta za intervalni trening koji će u kratkom vremenskom periodu sagorjeti značajnu brojku kalorija. Napravite kombinaciju visoko intenzivnih vježbi kao što su: iskoraci, skijaški poskoci i druge razne varijacije poskoka, skippovi, sklekovi...


Kontrola unosa hrane


Ne, ovo ne znači da si za vrijeme obiteljskog božićnog ručka ne možete dati oduška. Morate imati na umu da se kilogrami, dugoročno, ne mogu nakupiti od jednog ili dvaju obilnih obroka. No, ljudi se tijekom blagdana vrlo često opetovano prejedaju, što svakako dovodi do lošeg rezultata na vagi. Stoga, unos hrane treba u određenoj mjeri držati pod kontrolom, odnosno ne morate baš svaki dan sebe počastiti tacnom blagdanskih kolača.
 

Ostani aktivan na zanimljiv način


Strukturirani treninzi nisu jedini način na koji možete trošiti energiju. Šetnje s prijateljima, planinarenje s obitelji, aktivno duženje u prirodi, svakako spadaju u odličnu alternativu s pomoću koje ćete potrošiti unesene kalorije.
 
FOTO: PIXABAY