LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdravlje i ljepota

Jesu li nam okoloočne kreme zaista potrebne?

Ako ste se pitali trebate li u svoju rutinu uvrstiti kremu ili serum specijalizirane baš za područje oko očiju, odgovor saznajte u nastavku.

Ako ste se pitali trebate li u svoju rutinu uvrstiti kremu ili serum specijalizirane baš za područje oko očiju, odgovor saznajte u nastavku.

U moru krema koje neprestano pojavljuju na tržištu, u posljednje vrijeme se sve više priča o okoloočnim kremama. Ljubiteljice skincare proizvoda ih hvale na sva zvona i govore kako su one neizostavni dio njihove beauty rutine. Je li to zaista tako, jesu li nam okoloočne kreme neophodne? 

Kratko i jasno - da! Okoloočno područje je iznimno osjetljivo, nježno i tanko stoga zahtijeva posebnu njegu. 

Bilo da su u pitanju serumi ili kreme, bitno je da odaberete one proizvode koji su namijenjeni baš za to područje. Iako se na prvu može činiti da se sastav vaše obične kreme ne razlikuje puno od onoga koji se nalazi u okoloočnoj kremi, razlika zaista postoji. Naime, najčešće je riječ o koncentriranijim kremama, gušće formule i masnije su. 

Bitan je i način nanošenja njege na to područje. Najbolje je malu količinu kreme ili seruma nježno utapkati. Nikako nemojte grubo povlačiti jer time više štetite toj osjetljivoj koži, nego što joj pomažete.

Pravilnim korištenjem vrlo brzo ćete uvidjeti sve njezine benefite, od smanjenja natečenosti, hidratacije do anti-age učinka.
FOTO: PEXELS