LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Briga o zdravlju i ljepoti

Izradite sami: Pilinzi za lice koji čine kožu zdravom i nahranjenom tijekom ljetnih vrućina

Ljetno vrijeme može biti vrlo pozitivno razdoblje za našu kožu, no s druge strane i uzrok njezina oštećenja. Zbog čestog izlaganja suncu ljeti, potrebna joj je zaštita i njega, koju možete ostvariti različitim homemade pilinzima za njegu lica.

Ljetno vrijeme može biti vrlo pozitivno razdoblje za našu kožu, no s druge strane i uzrok njezina oštećenja. Zbog čestog izlaganja suncu ljeti, potrebna joj je zaštita i njega, koju možete ostvariti različitim homemade pilinzima za njegu lica.

Njega kože posebice je važna ljeti zbog snažnog utjecaja sunca koji iako djeluje pozitivno na nju, s druge strane može biti uzrok njezine suhoće i oštećenja. Bez potrebne njege prije ili kasnije ona postaje neelastična i žilava zbog zraka svjetlosti koje utječu na kolagenska i elastična vlakna kožnog vezivnog tkiva.

Kako bismo zaštitili svoju kožu od negativnog učinka sunca, izbjegli oštećivanje stanica, stvaranje bora i žilave kože, moramo primjenjivati pravilnu brigu. Ovdje posebice mislimo na kožu lica koja je tanja i više izložena suncu, pa je treba održavati vlažnom, zaštićenom i hidratizirajućom. To možemo postići raznim kremama s UV zaštitom, ali i vrlo korisnim maskama i pilinzima koje sami kod kuće možemo napraviti i svakodnevno koristiti.

Postoje razni načini kako napraviti homemade piling za lice, no mi smo izdvojili dva korisna, učinkovita i jednostavna koji će učiniti kožu zdravom i nahranjenom tijekom ljetnih vrućina.

Piling za lice sa zobenom kašom

Vjerovali ili ne, zobena kaša vrlo povoljno utječe na kožu lica. Zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima i hidrataciji, pomaže u normalizaciji pH-vrijednosti kože i ublažavanju suhoće. Zajedno s medom kao antibakterijskim sastojkom, maslinovim uljem i žumanjkom, ovaj piling koristan je način obnavljanja i zaštite lica.

Sastojci:

  • 1 žličica meda
  • 1 žumanjak
  • 1 žličica maslinova ulja
  • pola šalice zobene kaše.

Sve navedene sastojke potrebno je dobro pomiješati kako bi se sastojci povezali i stvorili odgovarajuću gustu smjesu. Zatim se smjesa nanese na lice i ostavi 15-20 minuta. Nakon toga potrebno je isprati lice mlakom vodom i namazati hidratantnom kremom.

Piling za lice s avokadom

Već smo upoznati s činjenicom da je avokado vrlo zdrav i koristan za naš organizam, pa tako i za njegu lica. Naime, on hidratizira kožu, a u kombinaciji s kakaom u prahu kao umirujućim antioksidansom i medom čini idealni piling za zaštitu lica.

Sastojci:

  • 1/4 avokada
  • 1 žličica kakaa u prahu
  • 1 žličica meda.

Potrebno je jednu četvrtinu avokada izgnječiti u manju zdjelu te dodati žličicu kakaa u prahu i meda, a potom izgnječiti i promiješati smjesu dok se svi sastojci ne povežu. Na čistu i suhu kožu nanosi se maska i ostavi da djeluje 10 minuta. Nakon toga temeljito ispiremo lice s toplom vodom i namažemo kremom.

Dakle, za vrijeme ljetnih vrućina obavezno je korištenje pilinga, hidratantnih krema i zaštitnog faktora kako bi lice i tijelo ostali zdravi i zaštićeni. Ono što je još korisno naglasiti je da kreme koje svakodnevno koristimo ne smiju biti teške i masne zato što one otežavaju koži disanje. Isto tako, u ljetnim mjesecima kada je potreba za tuširanjem veća, preporučuje se manje korištenje preparata za tuširanje zato što oni svojim sastavom narušavaju kvalitetu i osiromašuju epitel kože.

FOTO: FLICKR