LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podaci Stožera civilne zaštite RH

I danas imamo novozaraženih studenata, maske će biti obavezne i u kafićima

Danas među 4849 testiranih imamo ukupno 287 novih slučajeva zaraze, od čega je 9 zabilježeno među studentima.

Danas među 4849 testiranih imamo ukupno 287 novih slučajeva zaraze, od čega je 9 zabilježeno među studentima.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 287 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1588. Među njima su 334 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Preminule su 4 osobe pa je od 25. veljače 2020, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno zabilježeno 18 084 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 304 preminulo. Ukupno se oporavilo 16 192 osoba, od toga 161 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 9610 osoba.

Do danas je ukupno testirano 333 241 osoba, od toga 4849 u posljednja 24 sata.

Stožer Splitsko-dalmatinske županije danas je izvijestio o 10 novozaraženih stranih državljana, od čega 9 studenata studija na engleskom jeziku Medicinskog fakulteta u Splitu.

Epidemiolog Branko Kolarić rekao je za Novu TV na koji će se način maska nositi u kafićima i restoranima:
– Kada sjedite za stolom, jedete ili pijete, masku nećete morati imati. To bi značilo da u ugostiteljskim objektima nosimo masku pri ulasku, pri izlasku, pri dizanju od stola i odlasku u toalet.


Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske produljio je trajanje mjera do 15. listopada 2020. godine na području Ličko-senjske županije koje su na snazi od 1. listopada. Na snazi ostaju sljedeće mjere:
  • obveza dezinficiranja ruku i nošenja maski za lice ili medicinskih maski u svim zatvorenim objektima u kojima se obavljaju javne djelatnosti osim u objektima u kojima se poslužuje hrana i piće
  • na vjenčanjima i svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba
  • na ostalim privatnim svečanostima može biti prisutno najviše 30 osoba
  • na sahranama se sućut ožalošćenima ne smije izražavati bliskim kontaktom
  • na svim javnim i društvenim okupljanjima u zatvorenim prostorima (izložbe, priredbe, vjerska okupljanja, manifestacije i sl.) obvezna je upotreba dezinfekcijskih sredstava i nošenje maski za lice ili medicinskih maski te održavanje fizičke distance od 2 metra
  • sportska natjecanja mogu se održavati smo bez prisustva gledatelja.
FOTO: UNSPLASH