LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Istraživanja dokazala

Hodanje ili vožnja biciklom za bolje rezultate na ispitima

Istraživanja su dokazala da tjelesna aktivnost utječe na očuvanje znanja tijekom nastave. Osim toga, smanjuje šanse emocionalnog izgaranja.

Istraživanja su dokazala da tjelesna aktivnost utječe na očuvanje znanja tijekom nastave. Osim toga, smanjuje šanse emocionalnog izgaranja.

Učenici u školama par puta tjedno imaju nastavu tjelesnog odgoja koja im pomaže naučiti se disciplini te održavati dobru tjelesnu formu. Studenti pak ponekad zaborave uvrstiti tjelesnu aktivnost u svoj raspored. Ipak je to bilo lakše kad nas je netko (škola) 'natjerao'. Iako većina fakulteta u rasporedu na prvoj ili drugoj godini sadrži tjelesni odgoj, studenti, zatrpani drugim obavezama, nisu baš toliko redoviti u pohađanju. U slučaju kad nema vremena, bitno se sjetiti da je čak i mala šetnja korisna za naš organizam.


Pozitivni učinci

 

Pozitivni učinci tjelesne aktivnosti također se odražavaju na proces usvajanja novih znanja. Prethodna istraživanja sugeriraju da redovita fizička aktivnost pozitivno utječe na akademski uspjeh. Kroz oslobađanje od prethodnog stresa i povećanje razine dopamina, učenici i studenti pokazuju poboljšanu sposobnost pamćenja informacija i logičkog zaključivanja, piše Vrt.firenews.video.

Prvo zlato s Europskih sveučilišnih igara stiglo u džudu. Studenti briljirali i u kickboxingu


Najnovije istraživanje pokazalo je da hodanje ili vožnja biciklom prije nastave rezultira boljom koncentracijom i lakšim primanjem i pamćenjem informacija što omogućava bolji akademski uspjeh.


Riječki studenti predstavili svoje inovativno plovilo „Vilson”


Znanstveno istraživanje

 

Postoje i dokazi o puno boljoj koordinaciji očiju i ruku kod mladih koji se bave sportom. Usto, tjelesna aktivnost može biti efikasno sredstvo protiv mentalnog umora tijekom dana. Istraživanje je pokazalo kako djeca i mladi koji su u većoj mjeri uključeni u neki oblik fizičke aktivnosti imaju čak 46% manji rizik od sindroma izgaranja naspram vršnjaka koji nisu fizički aktivni.

Niste sigurni kako pisati akademske nazive i titule? Donosimo vam detaljan vodičSljedeći put kad se uputite na fakultet, bilo da je riječ o predavanju ili ispitu, razmislite o tome da idete biciklom ili prošećete. Osim što se nećete morati gurati u tramvajima, ovakav će vas način puta razbuditi, omogućiti vam da lakše pamtite, držati vas u dobroj formi, a usput i čuvate okoliš.

IZVOR: VRT.FIRENEWS.VIDEO
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA