LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Budite energični i u formi

Gubitak kilograma i veća energija na drugačiji način

I male stvari mogu vam pomoći u velikim životnim promjenama.

I male stvari mogu vam pomoći u velikim životnim promjenama.

Ako zbog brojnih tjednih obaveza nemate vremena za treninge i vježbanje ovih 10 načina pomoći će vam da svih pet radnih dana u tjednu imate dovoljno energije i pritom gubite kilograme.

Priprema prehrane

Na početku svakog radnog tjedna pripremite si tjedni meni, doručke i ručkove za svaki dan, a u svakodnevnu prehranu pokušajte uključiti i orašaste plodove. Dobar izbor hrane svakako su smeđa riža, piletina i svježe povrće poput zelja.

FOTO: Pixabay

Plan treninga

Ponekad pokušajte ugurati teretanu u svoj tjedni raspored ili je zamijenite vježbama kod kuće jer ne samo da ćete na taj način izgubiti kilograme, nego se i riješiti viška stresa.

Motivacija

Na internetu pronađite motivirajuće poruke koje će vas svaki dan podsjećati koliko su kretanje i vježbanje bitni.

Odspavajte

Iako neki tvrde da im je i pet sati sna dovoljno da bi mogli funkcionirati, stručnjaci smatraju da osam sati sna bitno utječe na koncentraciju i pamćenje.

FOTO: Pixabay

Manje automobila

Smanjenje korištenja raznih prijevoznih sredstava znači da više i češće hodate. Ako vam fakultet ili posao nisu predaleko od kuće, odaberite laganu šetnju umjesto vožnje automobilom. Tako ćete učvrstiti tijelo i izbaciti višak masnoća i toksina iz tijela.

Okupite prijatelje

Poznato je da je vježba u društvu puno lakša nego kada se sami na nju odlučite. Stoga uključite svoje prijatelje s fakulteta u svoje svakodnevne vježbe, trčanja ili odlaske u teretanu.

Virtualna vježba

Ako ste tip koji više voli vježbanje kod kuće, radite vježbe prema uputama trenera s interneta ili se putem Skypa povežite s prijateljem i zajedno vježbajte.

Uključite jogu

Joga je jednako dobar način izbacivanja stresa i smirivanja kao i drugi oblici vježbanja, a redovito treniranje joge može vas ispuniti energijom za nadolazeći radni tjedan.

FOTO: Pixabay

Vježba s knjigama

Iako knjige služe za učenje, torba puna knjiga na vašim ramenima tijekom izvođenja čučnjeva može biti još jedan oblik tjelovježbe koji vam nikada nije pao na pamet.

Napravite istraživanje

Jedno popodne provedite u vožnji gradom i napravite mini istraživanje kako biste vidjeli prehrambene navike ljudi u vašem gradu te što biste još od hrane mogli probati, a da je hranjivo i financijski prihvatljivo.

FOTO: PIXABAY