FOTO: Avionska hrana diljem svijeta
Već je općepoznato da je hrana u avionima loša, a čak su i znanstvenici proučavali zašto je to tako. Studentski.hr vam donosi slike i recenzije avionske hrane kod različitih avioprijevoznika diljem svijeta.
Već je općepoznato da je hrana u avionima loša, a čak su i znanstvenici proučavali zašto je to tako. Studentski.hr vam donosi slike i recenzije avionske hrane kod različitih avioprijevoznika diljem svijeta.
Opće je poznato da je hrana u avionima loša, i malo tko se neće složiti s ovom tvrdnjom. Čak su se i znanstvenici zapitali zašto je to tako.
Oni su došli do sljedećeg zaključka – čovjek u avionu, tijekom leta, u krvi ima tzv. hipoksiju, a to je stanje smanjene količini kisika u stanicama i tkivu, što dovodi do smanjene produktivnosti receptora.
Kako bi mirisi došli do mirisnih receptora prvo moraju proći kroz nosnu sluznicu, u njoj se moraju razgraditi, a u slučaju niskog tlaka (kakav je dok letimo visoko iznad tla) oni se mnogo teže razgrađuju.
Nakon provedenih istraživanja na zemlji i u zraku, zaključili su da koncentracija aroma mora biti povećana čak za 10 puta kako bi je putnici prepoznali u zraku. Dakle, hrana se sprema isto i na zemlji ili u zraku, ali je problem u visini.
Bilo kako bilo, Studentski.hr donosi vam slike i recenzije avionske hrane različitih avioprijevoznika. Oni slabijeg želudca neka sada prestanu s čitanjem članka.
Indijski avioprijevoznik Kingfisher Airlines služi piletinu s curryjem i indijski kruh, špinat s indijskim kiselim sirom (paneer), a za desert puding od riže. Dobar tek!
Japanska hrana u američkom avioprijevozniku Delta Airlinesu: losos sashimi i tjestenina, salata od raznog povrća (paprika, mrkva, ljubičasti kupus). Glavno jelo je riža s brokulom i govedinom ili piletinom. Komad torte za desert.
Na Korean Airu nudi se zdrava vegetarijanska hrana s puno graška, graha, nečime što sliči na rižu, kuskusom (pšenična krupica). Također, dobijete voće, ukiseljeno povrće, salatu i kruh.
Ekonomska klasa Singapore Airlinesa nudi rezance kuhane s gljivama i povrćem i tri komada pečene piletine. Također, serviraju i zelene čilije, kruh i voćnu salatu. Za desert, komad čokoladne torte.
Ekonomska klasa u Delta Airlinesu, na letu od Londona do New Yorka za doručak servira kajganu, krumpir, kobasice, voćnu salatu i sok od naranče.
Hrana kod Air Francea se sastoji od sira i povrća za početak, a zatim se poslužuje piletina s tjesteninom i žutom paprikom. Za desert su bobice i bijeli čokoladni mousse. Malo iznenađenje su dvije boce crnog vina i boca vode. Živjeli!
Taiwan Airways Hello Kitty služi divan doručak; tradicionalnu miso juhu, salatu od rajčica i ostalog povrća, tamagoyaki (japanski omlet), rižu, kisele krastavce i kozice s brokulom i gljivama. A sve oko vas je s likom Hello Kitty.
Turkish Airlines ekonomskoj klasi na letu od Istanbula do Zuricha servira šuku, kruh, feta sir, salatu od rajčice i krastavaca s maslinama i sirom. Također, daju i voćnu salatu, jogurt i mali lonac kiselog vrhnja.
Singapore Airlines servira tunu s jabukom i celerom, pečeno meso (ne zna se koje) i rižu, kruh, zeleni čaj i kolač.
Ekonomska klasa Air Canade, na letu iz Londona za Toronto jede vodenasti špinat, prekuhani omlet sa sirom i umakom od rajčice. Uz to dolazi i voćna salata i jogurt.
Aero Meksiko iz New Yorka za Mexico Ciry servira sendviče od šunke i sira za ručak. Za desert nude komad čokoladne torte, a sve to je umotano u prozirnu foliju.
Druk Air, avioprijevoznik Butana na svojim letovima servira pržene rezance s povrćem i kozicama. Sok od naranče ili voda za piće, kremasti jogurt i voćna salata za desert.