LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najvažniji obrok u danu

Brz i zdrav doručak za svaki dan u tjednu

Mnogi su rekli i dokazali da je doručak najbitniji obrok u danu. Mnogi kažu da se po jutru dan poznaje. Mi kažemo da se po doručku dan poznaje. Uz ove recepte, to će postati i vaša omiljena uzrečica.

Mnogi su rekli i dokazali da je doručak najbitniji obrok u danu. Mnogi kažu da se po jutru dan poznaje. Mi kažemo da se po doručku dan poznaje. Uz ove recepte, to će postati i vaša omiljena uzrečica.

Po jutru se dan poznaje - kaže stara poslovica. Možda bi bilo bolje izmijeniti je i reći: po doručku se dan poznaje! Smatramo da izmijenjena uzrečica drži vodu te da se s vodom i mi držimo. Ako ste se probudili tmurni i ako je vrijeme loše ili vam samo nedostaje energije isprobajte jedan od zdravih, finih i brzih doručaka koje smo pronašli za vas. 

Ponedjeljak – Voćna salata s kvinojom

Borba s promjenjivim vremenom ne mora biti teška. Zdjela vitamina rano ujutro može vam podići energiju za cijeli dan. Zato smo pronašli recept za bogatu voćnu salatu koja je definitivno izvrstan izbor za početak tjedna. Također, ako vam se ne sviđaju sastojci iz videa, postoje i neke druge kombinacije

Utorak – Tost s rajčicom i ricottom

Rajčicu voli većina ljudi, pogotovo ako su u pitanju cherry rajčice. Stoga vam donosimo recept koji se može prilagoditi ovisno o onom što imate u hladnjaku. U videoreceptu se cherry rajčice peku, ali vjerujemo da bi jednako fino bilo da na tost stavimo obični kravlji sir s našim domaćim rajčicama.

Srijeda – Zobena kaša s borovnicama

Srijedom nosimo ružičasto, a nema boljeg načina nego večer prije pomiješati zobenu kašu s borovnicama, chia sjemenkama i grčkim jogurtom. Ne samo da će vam dati inspiraciju za ružičastu kombinaciju, nego će vam dati energije i vremena za započeti predivan dan. U slučaju da niste ljubitelj borovnica postoje mnogi načini na koje se može napraviti ovaj zdravi i brzi doručak. 

Četvrtak – Tost s avokadom i jaje na oko

Ako je srijeda ružičasta, onda četvrtak može biti zelen uz pomoć jednostavnog doručka. Preprženi kruh, začinjen avokado i jaje na oko ili poširano jaje.

Petak – Muffini od jaja

Brz, jednostavan i ukusan obrok koji možete konzumirati više dana. Postoje različite verzije muffina na bazi jaja, no ova nam se najviše svidjela. Uvijek možete, ovisno o ukusu, dodatno začiniti, dodati sir ili nešto treće.

Subota – Parfe s borovnicama

Nakon izlaska uvijek treba napuniti baterije, pa zašto ne ponovno s voćem, i to s parfeom. Ako vam je previše sastojaka u videoreceptu, uvijek se možete odlučiti na jednostavniju i još bržu verziju parfea.

Nedjelja – Kvinoja s tamnom čokoladom

Na kraju jednog i početku drugog tjedna bilo bi dobro počastiti se čokoladnim receptom. Zdrav doručak baziran na tamnoj čokoladi možete naći na poveznici. Ako ste zainteresirani za dodatne recepte, pogledajte jako koristan video.

FOTO: STUDENTSKI.HR