LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Interaktivni projekt

Završio Career Boot Camp: spajanje studenata sa budućim poslodavcima

U Zadru je prošlog vikenda završio Career Boot Camp – četverodnevni interaktivni projekt čiji je cilj bio okupiti, upoznati i povezati najmotiviranije studente s potencijalnim budućim poslodavcima, odnosno stručnjacima s područja upravljanja ljudskih resursa.

U Zadru je prošlog vikenda završio Career Boot Camp – četverodnevni interaktivni projekt čiji je cilj bio okupiti, upoznati i povezati najmotiviranije studente s potencijalnim budućim poslodavcima, odnosno stručnjacima s područja upravljanja ljudskih resursa.

U Zadru je prošlog vikenda završio Career Boot Camp – četverodnevni interaktivni projekt čiji je cilj bio okupiti, upoznati i povezati najmotiviranije studente s potencijalnim budućim poslodavcima, odnosno stručnjacima s područja upravljanja ljudskih resursa. 

Kroz brojne edukacije, zadatke i aktivnosti, studenti su se imali prilike predstaviti poslodavcima u najboljem svjetlu, te već i prije samog završetka fakulteta, krenuti u potragu za radnim mjestom u nekima od vodećih hrvatskih tvrtki.

Partneri projekta „Career Boot Camp“ bili su Metro Cash & Carry, SAAB, Ex-Alto, Oglasnik i Styria.

Career Boot Camp je, kroz četiri dana održavanja, bio radni kamp u pravom smislu riječi. Lokacija održavanja bio je Youth Hostel Zadar, a 20 izabranih studenta (17 djevojaka i 3 mladića) imalo je priliku usvajati znanja od vrhunskih domaćih predavača. Tako je direktor portala posao.hr, Saša Jurković, studentima prenio potrebne vještine koje će im biti potrebne prilikom traženja posla kao što su pisanje životopisa, pripreme za intervju za posao te važnost networkinga.

U nastavku prvog dana Career Boot Campa, predavač Dragan Knežević, iz tvrtke Alter Ars, studentima je prezentirao savjete vezane uz profesionalni razvoj i motivaciju te funkcioniranje unutar tima. Direktor marketinške agencije Ex-Alto Goran Rihtarić, studentima je govorio o  pravilima, vještinama i tehnikama uspješne komunikacije te ih učio kako uspješno javno nastupiti.

Career boot camp simulacija posla
 
Career boot camp simulacija posla, FOTO: CBC
 
 

Posljednjeg dana studentima je predavanje održala HR menadžerica iz tvrtke Metro Cash & Carry Nela Bučević, koja im je ukazala na važnost razvoja osobnih vještina i kompetencija te ambicije koja će ih voditi kroz karijeru.

Uz predavanja, studenti su vrlo aktivno sudjelovali u Case Studyju, kojeg je organizirala tvrtka Styria Hrvatska, te su svojim trudom i idejama pokazali da se znaju nositi s izazovima. Uz Case Study, svi studenti su prošli i simulaciju razgovora za posao čiji je cilj bio prepoznati talente i prednosti studenata, ali i dati povratnu informaciju o prostorima za poboljšanje.

Povratne reakcije studenata bile su izvrsne te su istakli kako im je Career Boot Camp bio jedinstveno iskustvo, jer su im predavanja bila vrlo poučna, jasna i razumljiva, a radionice zanimljive i korisne. Poslodavci su s druge strane prepoznali odlične kandidate koje bi voljeli zaposliti u svojim kompanijama te su istakli kako je ovo bio odličan događaj koji im je omogućio da bolje upoznaju kvalitetne pojedince, a tvrtka Metro Cash & Carry odlučila je zaposliti neke od sudionika Career Boot Campa.

Sa strane stručnjak  iz upravljanja ljudskim resursima na Career Boot Campu sudjelovali su Breda Ivanović (PwC), Igor Leben (Le Meridien Lav hotel), Vedrana Mesarov (Franck), Vedrana Perica (Carlsberg), Jasmina Petrović Mayer (Pliva), Nela Bučević (Metro Cash&Carry), Tea Vidaković (Metro Cash&Carry), Saša Jurković (posao.hr), Elena Škorić (Oglasnik), Jasna Jambrešić (posao.hr) i Ines Bokan (posao.hr). 

FOTO: CBC