LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sunce, more i vrhunski studentski smještaj

Zašto Sveučilište u Dubrovniku odabiru studenti, ali i njihove mame

Iako Dubrovnik slovi kao svjetska destinacija i prvi izbor za ljetovanje mnogobrojnih turista, riječ je o gradu koji srdačno dočekuje brojne studente iz cijeloga svijeta. Osim kvalitetnih studijskih smjerova i najsuvremenijeg smještaja u Hrvatskoj, Sveučilište u Dubrovniku nudi svekoliki sadržaj mladima.

Iako Dubrovnik slovi kao svjetska destinacija i prvi izbor za ljetovanje mnogobrojnih turista, riječ je o gradu koji srdačno dočekuje brojne studente iz cijeloga svijeta. Osim kvalitetnih studijskih smjerova i najsuvremenijeg smještaja u Hrvatskoj, Sveučilište u Dubrovniku nudi svekoliki sadržaj mladima.

S više od 250 sunčanih dana u godini, bogatom poviješću skrivenom u svakom kutku tog velebnog grada, prestižnim kulturnim obiljem te opojnim mirisima Mediterana, Dubrovnik je neizostavna destinacija koju gotovi svi želimo posjetiti barem jednom za života. U svome punom sjaju koji proživljava u jeku i ove turističke sezone, Grad je širokih ruku dočekao brojne posjetitelje. Mi se pak pitamo – zašto ondje ne boraviti tijekom cijele godine?

Sve što može poželjeti za vrijeme studija, student će ovdje lako pronaći: od kvalitetnih studijskih programa Sveučilišta u Dubrovniku, mogućnosti besplatnih kino projekcija, kazališnih predstava, obilazaka gradskih zidina, velikog izbora studentskih poslova, pa sve do odličnog studentskog smještaja. Upravo tako – riječ je o najsuvremenijem studentskom domu u cijeloj zemlji, svojevrsnom hotelu s pet zvjezdica za studente! U to su se uvjerili sami studenti, ali i njihovi roditelji, a evo i zašto.

U ovome domu nalaze se 503 kreveta u moderno dizajniranim sobama te studentski restoran u kojemu obroke pripremaju vrhunski chefovi. No, to nikako nije sve, jer ovaj dom obogaćuju brojni drugi sadržaji, poput studentskog kluba, teretane, podzemne garaže, praonice, slastičarne i a la carte restorana. Pomislite li pritom da će vas život ondje opako opaliti po džepu, varate se. Kava je, primjerice, dostupna već od 8 kuna! Studentski dom ujedno je prilagođen osobama s invaliditetom, a nalazi se u samome centru Grada te na pješačkoj udaljenosti do svih odjela Sveučilišta u Dubrovniku. Upravo činjenica da je Dubrovnik izuzetno siguran grad, a studentima ondje omogućen odličan smještaj uz mnoštvo sadržaja, čak su i mame rekle – da!

Više od 1000 studenata iz cijelog svijeta dio su svojeg obrazovanja odlučili provesti na Sveučilištu u Dubrovniku, i to nije slučajnost. Dubrovnik već godinama slovi kao međunarodni studentski grad, jer njegovo Sveučilište ima čak dvjestotinjak potpisanih Erasmus+ ugovora o suradnji sa sveučilištima iz Europe i svijeta. Brojni se pak kolegiji izvode na engleskom, njemačkom ili talijanskom jeziku. No, Sveučilište i nadalje podiže ljestvicu svojih programa, i to kroz bogatu suradnju s predstavnicima gospodarstva kroz višestruke projekte, natjecanja, stručne prakse i sl.

Uz sunce, more, suvremene studije, moderan i siguran smještaj i život u gradu bogate kulturno-povijesne baštine, studentski život dobiva jednu sasvim novu dimenziju. Grad koji živi svih svojih 365 dana u godini, čiji su stanovnici vedri i dragi ljudi, a njegova priroda ostavlja bez daha, svake je godine prvi izbor brojnih studenata, i njihovih – mama.

FOTO: FOTO: PRESS / STUDENTSKI DOM DUBROVNIK