LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Regrutacija volontera

Zašto odraditi praksu baš u SIK-u?

Zahvaljujući postignućima koje SIK s portalom Studentski.hr i drugim projektima niže već godinama, ova je udruga postala značajna referenca u životopisu u očima poslodavaca diljem Hrvatske. Priključiti se gomili mladih entuzijasta koji unapređuju okruženje mladih moguće je do 21. listopada.

Zahvaljujući postignućima koje SIK s portalom Studentski.hr i drugim projektima niže već godinama, ova je udruga postala značajna referenca u životopisu u očima poslodavaca diljem Hrvatske. Priključiti se gomili mladih entuzijasta koji unapređuju okruženje mladih moguće je do 21. listopada.

Svi oni koji se još premišljaju oko priključivanja Studentskom informativnom kutku kako bi ojačali svoje kompetencije radom na portalu Studentski.hr i drugim njegovim projektima – nemaju razloga za to. Tijekom više od pet godina postojanja SIK-a kroz njega je prošlo više od 500 ljudi koji su shvatili da diploma u ruci ne znači posao. Po završetku volonterske prakse mnogi od njih, upravo zahvaljujući stečenom iskustvu, zaposlili su se i uspješno prenose svoja znanja novim generacijama kreirajući različite sadržaje. Poslodavci, tvrde nam, ovu stavku u životopisu promatraju kao onu koja čini razliku u čitavom nizu životopisa koji zaprimaju prilikom raspisivanja natječaja za posao.

SIK je prepoznatljiv diljem Hrvatske! I ne čudi to uopće jer se radi o udruzi pod čijim okriljem djeluje Studentski.hr, koji se isprofilirao kao središnji studentski portal. Pridodamo li tome činjenicu da su ga izgradili, ali i da ga kontinuirano razvijaju upravo mladi volonteri raštrkani po cijeloj Lijepoj Našoj isporučujući svakodnevno provjerene i svježe informacije relevantne studentskoj populaciji, uspjeh je još značajniji. Valja naglasiti da ga je pri samim počecima financijski podržala Agencija za mobilnost i programe EU te ga je potom proglasila primjerom dobre prakse u realizaciji zacrtanih ciljeva. Nanizale su se tu, također, nagrade rektora, dekana i brojne druge.


Iskustvo ne pada s neba – stekni ga na portalu Studentski.hr i ostalim SIK-ovim projektima


Da SIK-ovci doprinose razvoju povoljnijeg okruženja za mlade, vidljivo je iz provedenih projekata kao što su Maraton karijera, poslovna konferencija Should I Stay or Should I Go, ali i iz dvaju velikih projekata za čiju im je provedbu povjerenje ukazalo Ministarstvo za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku – Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće i Informiranje – pravo mladih. Uz njegovu financijsku podršku, a u sklopu navedenih projekata, SIK je otvorio info centar za mlade te organizirao niz edukacija upravo za ovu populaciju.

Udruga surađuje s više od 90 studentskih udruga iz cijele Hrvatske, podrška je više od 200 projekata partnerskih udruga, a nerijetko surađuje i s organizacijama i institucijama s kojima dijeli isti cilj – stvoriti povoljno okruženje za studente i mlade. Među dinamičnim suradnjama članovi posebno vole isticati onu dugogodišnju koju imaju s kazalištem Gavella, koju koncem svake akademske godine okrune na Gavella fairu formirajući poseban žiri portala koji nagrađuje najbolju predstavu.

Postati dijelom priče započete 2012. godine, kada je udruga osnovana, i u ovom je trenutku moguće. Regrutacija novih volontera, koji će se angažirati u jednom od brojnih timova, koji će stjecati iskustvo na različitim projektima ili možda unutar SIK-a pokrenuti nove, traje do 21. listopada. Vremena za prijavu sve je manje, stoga kliknite na studentski.hr/tebe-tražimo – jer se za profesionalni razvoj može i treba naći vremena.

FOTO: STUDENTSKI.HR