LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zajedno za EU Academy

Zajedno za bolju budućnost: Doznajte više o Europskoj uniji na besplatnom online tečaju

Riječ je o besplatnom programu dostupnom na platformi LEAP Academy, a na kraju uspješno odrađenog tečaja, sudionici dobivaju certifikat.

Riječ je o besplatnom programu dostupnom na platformi LEAP Academy, a na kraju uspješno odrađenog tečaja, sudionici dobivaju certifikat.

Ususret europskim izborima, pokrenut je online tečaj Zajedno za EU Academy namijenjen mladima koji žele naučiti više o Europskom parlamentu i mogućnostima koje nudi Europska unija. Riječ je o besplatnom programu dostupnom na platformi LEAP Academy, a na kraju uspješno odrađenog tečaja, sudionici dobivaju certifikat. Ovaj tečaj provodi se u suradnji Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Ilegalni pristupi sportu: mladi u Hrvatskoj i EU preferiraju ilegalne izvore za streaming i kupovinu sportske opreme


Kroz četiri zanimljiva 15-tominutna modula, sudionici mogu produbiti svoje znanje o Europskom parlamentu, njegovoj ulozi i zadaćama te saznati kako sudjelovati u donošenju važnih odluka i utjecati na izgradnju bolje budućnosti. Cijeli program vode iskusni predavači: Branimir Suk, Dražen Šimleša, Marijana Grbeša i Ivana Dragičević. Tijekom tečaja, sudionici će imati imaju priliku preispitati vlastite stavove i spoznaje o nekim od ključnih izazova kojima se Europski parlament bavi te razmisliti o mogućnostima koje EU nudi mladima i poticajima da stvaraju pozitivne promjene u društvu.

Sve glasnije pitanje: Treba li i Hrvatska smanjiti dobnu granicu za glasanje?


U prvom modulu Vrijeme za pokret: uči i putuj Europom predavač Branimir Suk iz udruge Ocean Znanja govori o nevjerojatnim mogućnostima za mlade koje nudi EU. Dražen Šimleša, viši znanstveni suradnik na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar, u drugom modulu Vrijeme za promjenu: zelena budućnost Europe otvara prostor za razmišljanje i raspravu o održivom razvoju, prirodi i kvaliteti života. Treći modul Vrijeme za istinu: kako prepoznati dezinformacije vodi izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Marijana Grbeša, koja polaznicima objašnjava važnost kritičkog razmišljanja u doba poplave dezinformacija, dok novinarka Ivana Dragičević u zadnjem modulu Vrijeme za zajedništvo: saznaj više o Europskoj uniji ukazuje na važnost uključivanja u pitanja kojima se bavi Europski parlament.

Preuzmite ulogu „člana” EU parlamenta, sudjelovati mogu svi stariji od 16


Brzinu i vrijeme pohađanja programa određuju sami polaznici, a nakon odslušanog tečaja Zajedno za EU Academy i riješenih kvizova znanja, dobivaju certifikat o uspješnom završetku. Sudionici se mogu prijaviti na platformu Zajedno za EU gdje ih očekuju dodatne zanimljive informacije o Europskoj uniji i izborima te o aktivnostima građanki i građana posvećenih promicanju europske demokracije.

IZVOR: HRVATSKI URED ZA KREATIVNOST I INOVACIJE (HUKI)
FOTO: UNSPLASH