LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odgovor Sveučilišta

Zadarsko Sveučilište obećalo riješiti probleme u novoizgrađenom studentskom domu

Iz Kabineta rektorice pozivaju sve studente da na vrijeme prijave aktualne nedostatke smještaja, ali isto tako mole za strpljenje i razumijevanje.

Iz Kabineta rektorice pozivaju sve studente da na vrijeme prijave aktualne nedostatke smještaja, ali isto tako mole za strpljenje i razumijevanje.

Jučer smo prenijeli vijest o problemima s kojima se susreću zadarski studenti u novoizgrađenom studentskom domu. Neadekvatno grijanje, nedostatak tople vode, slaba internetska konekcija, manjak prostora za učenje - sve su to aktualne infrastrukturalne poteškoće doma čija je izgradnja koštala pozamašnih 75 milijuna kuna. Uz sve nabrojane poteškoće, pomalo ironični zvuči činjenica da je Studentski dom u Zadru jedan od najskupljih u državi, točnije nalazi se na drugom mjestu po cijeni mjesečne naknade koju studenti plaćaju.

Nakon brojnih upita, iz Kabineta rektorice Sveučilišta u Zadru odgovaraju kako djelatnici pravovremenu reagiraju na pritužbe te da će učiniti sve kako bi studentima osigurali što bolju kvalitetu smještaja, prenosi Zadarski list.

Nova zgrada opremljena je kompleksnim sustavima s brojnim senzorima što je generiralo neke neočekivane posljedice. Čim su se pojavili prvi problemi s grijanjem i toplom vodom u pojedinim dijelovima novoga Studentskog doma pristupili smo sustavnom rješavanju tih problema. Ostali manji tehnički problemi također su riješeni ili se trenutačno rješavaju (npr. kabine za tuširanje dodatno su opremljene zaštitnim zavjesama). Dnevni boravak bit će otvoren uskoro nakon što se provede dodatna regulacija čitača kartica na ulazu kako bi ga mogli koristiti samo stanari Studentskog doma na adresi Put Stanova 1 - objašnjavaju iz Sveučilišta za Zadarski list.

Iz Kabineta rektorica pozivaju sve studente da na vrijeme prijave aktualne nedostatke smještaja, ali isto tako mole za strpljenje i razumijevanje. Dakle, konkretnog odgovara zapravo nema i nije jasno kada će sve navedene poteškoće uistinu i biti u potpunosti otklonjene.
FOTO: STUDENTSKI.HR/ARHIVA