LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski dom u Zadru

Zadarski studenti u problemu: novoizgrađeni dom oskudijeva s toplom vodom, grijanja u nekim sobama uopće nema...

Novoizgrađeni zadarski dom jedan je od najskupljih u državi, cijena trokrevetne sobe iznosi 675 kuna po osobi, dok dvokrevetni smještaj košta 825 kuna po osobi. Za tu visoku cijenu, studenti zauzvrat dobivaju slabu internetsku konekciju, dobar dio soba ima probleme s grijanjem i isporukom tople vode.

Novoizgrađeni zadarski dom jedan je od najskupljih u državi, cijena trokrevetne sobe iznosi 675 kuna po osobi, dok dvokrevetni smještaj košta 825 kuna po osobi. Za tu visoku cijenu, studenti zauzvrat dobivaju slabu internetsku konekciju, dobar dio soba ima probleme s grijanjem i isporukom tople vode.

Iako je otvoren prije tek nešto više od mjesec dana te je u njegovu izgradnju uloženo gotovo 75 milijuna kuna, Studentski dom u Zadru ne može se pohvaliti pozitivnim recenzijama.

Traju prijave za studentske domove u Požegi i Osijeku, evo do kada se možete prijaviti


Novoizgrađeni dom jedan je od najskupljih u državi, cijena trokrevetne sobe je 675 kuna po osobi, dok dvokrevetni smještaj košta 825 kuna po osobi. Za tu visoku cijenu, studenti zauzvrat dobivaju slabu internetsku konekciju, a dobar dio soba ima probleme s grijanjem kao i s isporukom tople vode.

Još pet časopisa zadarskog sveučilišta indeksirano u vodećim svjetskim citatnim bazama


Kako piše portal Antena Zadar,  jučer je u zatvorenoj Facebook grupi Sveučilišta u Zadru osvanula objava jedne studentice u kojoj se ista žali na nedostatak grijanja i tople vode te na curenje vode u kupaonici. U komentarima na objavu studenti su se žalili i na nedostatak internetske veze u pojedinim paviljonima, tvrdeći kako njihove žalbe nisu uvažene uz argument da se trenutno radi na rješavanju problema.

Tople vode nema nakon ponoći, a već se predvečer počinje gasiti pa bude polutopla. U petak i subotu kad sam došla iz grada navečer, nisam se mogla istuširati jer je voda bila ledena, a jedan dan sam došla s predavanja oko 8 sati, pokisla i mokra i tuširala sam se u polutoploj vodi. Grijanja u nekim sobama nema. Baš mi je jedna kolegica sada rekla da su se žalili pa je nakratko pušteno. Što se tiče interneta, čula sam da ga nema u pojedinim paviljonima, ali kod nas radi normalno - govori za Antenu Zadar korisnica Studentskog doma.

Evidentno je da se radi o velikom propustu, ali to nije ono što najviše muči studente. Naime, najveći problem predstavlja nedostatak adekvatnog prostora za učenje. 

Smeta me što nema prostorije gdje bi mogli učiti, a u starom domu postoje učionice, a ovdje nema niti jedne. U brošuri koju smo dobili prilikom ulaska u dom bilo je napisano da postoji učionica, ali je nema. Pitala sam domara mogu li o tome razgovarati s voditeljem doma, ali rečeno mi je da je na godišnjem trenutno - komentira studentica.

Portal Antena Zadar pokušao je stupiti u kontakt sa Sveučilištem i predstavnicima Studentskog zbora, ali su se ove nadležne institucije odlučile oglušiti na poslani upit.
IZVOR: ANTENA ZADAR
FOTO: FOTO: PIXABAY