LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
sajam knjiga i festival autora

Za ovogodišnji Vrisak odabrano deset studentskih radova te novi vizualni identitet

Ove godine, nakon prošlogodišnjeg uspjeha s izlaganjem radova riječke studentske zajednice, Studentski Vrisak otvorio je natječaj za studente iz cijele Hrvatske.

Ove godine, nakon prošlogodišnjeg uspjeha s izlaganjem radova riječke studentske zajednice, Studentski Vrisak otvorio je natječaj za studente iz cijele Hrvatske.

Popularni sajam knjiga i festival autora – Vrisak, održat će se i ovog rujna u Rijeci, a u festivalskom programu posebno će mjesto zauzeti najbolji studentski radovi iz cijele Hrvatske. Ove godine, nakon prošlogodišnjeg uspjeha s izlaganjem radova riječke studentske zajednice, Studentski Vrisak otvorio je natječaj za studente iz cijele Hrvatske.

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci prikupio je čak 120 prijava, među kojima je stručni žiri, sastavljen od Dunje Matić Benčić, Envera Krivca i Tee Tulić, odabrao deset najboljih radova. Prijave su pristigle sa Sveučilišta u Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Zadru, Puli, Splitu, Varaždinu i Koprivnici, a studenti dolaze iz raznih dijelova Hrvatske. Žiri je radove birao anonimno, a najviše prijavljenih bilo je s filozofskih fakulteta, dok su zaprimljeni i radovi studenata s Fakulteta političkih znanosti, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, Arhitektonskog fakulteta, Akademije primijenjenih umjetnosti te ekonomskih i pravnih fakulteta.

Popularni sajam knjiga i festival autora „Studentski Vrisak” ponovno u Rijeci!



Odabrani autori, čiji će se radovi čitati na ovogodišnjem Vrisku, su Filip Kralj, Nika Gojanović, Mihaela Platnjak, Ema Brkljača, Vita Mikulić, Marija Blašković, Katarina Bošnjak, Ivona Colarić, Mario Kusijanović i Antonio Načinović.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Lakušić izabran u prestižnu radnu skupinu EUA, koju čini preko 900 sveučilišta



Također, novi vizualni identitet Vriska dizajnirala je studentska dizajnerica Studentskog kulturnog centra Lana Deković. Na natječaj je pristiglo više od 20 radova, a žiri u sastavu prof. art. Aljoše Brajdića, doc. art. Branimira Lazanje, Ivana Šarara, Drage Glamuzine i Mladena Zatezala izdvojio je tri rada koja su ušla u finale. Drugo mjesto osvojio je dizajn Laure Novinc, a dizajn Ede Begagića osvojio je treće mjesto. Novi vizualni identitet možete pogledati na sljedećoj poveznici.
IZVOR: STUDENTSKI KULTURNI CENTAR RIJEKA
FOTO: AKADEMIJA PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI U RIJECI