LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studiranje u inozemstvu

World Education Academy: najnoviji trendovi i besplatni savjeti o obrazovanju u inozemstvu

– Posjetitelji će imati priliku slušati prezentacije, konzultirati se s obrazovnim savjetnicima i predstavnicima sveučilišta o odabiru i procesu prijave na željeno sveučilište u inozemstvu te se upoznati s programom profesionalne orijentacije. – navode organizatori.

– Posjetitelji će imati priliku slušati prezentacije, konzultirati se s obrazovnim savjetnicima i predstavnicima sveučilišta o odabiru i procesu prijave na željeno sveučilište u inozemstvu te se upoznati s programom profesionalne orijentacije. – navode organizatori.

World Education Academy, događaj posvećen svjetskom obrazovanju, održat će se 15. svibnja od 10 do 18 sati u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik. Ondje će okupiti učenike zainteresirane za obrazovanje u inozemstvu i njihove roditelje.

– Cilj je događaja predstaviti najnovije trendove i omogućiti besplatne savjete o obrazovanju na vrhunskim sveučilištima i školama u inozemstvu. I ove godine posjetitelji će imati priliku slušati prezentacije, konzultirati se s obrazovnim savjetnicima i predstavnicima sveučilišta o odabiru i procesu prijave na željeno sveučilište u inozemstvu te se upoznati s programom profesionalne orijentacije koja će im pomoći u odabiru odgovarajućeg studija, odnosno karijere. – navode organizatori.

Odlazak Velike Britanije, ali ne i prilika – posljednje prilike za studentski zajam u UK-u

Jedna od prezentacija na kojoj će posjetitelji moći sudjelovati jest prezentacija o studiju u Velikoj Britaniji, ističu organizatori. Iako je Brexit promijenio princip obrazovanja za studente iz EU-a, mnoga britanska sveučilišta nude stipendije kroz cijelo trajanje studija koje mogu pokriti čak 30-40% školarine, a neka od njih zadržala su i stare iznose školarina.

– Svi EU studenti koji upišu studij u Velikoj Britaniji do 31. srpnja ove godine ostvaruju pravo na studentski zajam koji u potpunosti pokriva troškove školarine tijekom cijelog razdoblja studija. Coventry University jedino je britansko sveučilište koje je otvorilo upise u srpnju kako bi i ove godine EU studenti ostvarili pravo na financijsku potporu koju su imali prije Brexita te je upravo zbog toga ova mogućnost toliko važna za sve trenutne maturante. – napominju.

Prezentacija će, prema njihovim riječima, predstaviti britanski, ujedno i najbolji obrazovni sustav u Europi, s naglaskom na financijski aspekt. Maturanti će tako saznati detaljne informacije o tome kako i ove godine mogu dobiti zajam za studij ondje, dok će za sve ostale biti predstavljene stipendije pomoću kojih studij u Velikoj Britaniji prestaje biti nedostižan.
 
Prvi korak je najbitniji – odabir studija i karijere budućnosti

Svim budućim studentima koji nisu sigurni u kojem bi se području najbolje pronašli ili na koji bi se dio industrije trebali fokusirati koristit će prezentacija o pravilnom odabiru studija i buduće karijere. Na njoj će se predstaviti program profesionalne orijentacije – kako se provodi i zašto je izvrstan korak na koji se učenici u sve većem broju odlučuju prije upisa studija.
– Na prezentaciji će biti predstavljeni najbolji studijski programi na cijenjenim europskim obrazovnim institucijama – od Danske, Nizozemske, Velike Britanije, Irske do Švicarske i Švedske. Uz to, posjetitelji će imati priliku informirati se o sve popularnijim studijima koji su usmjereni na pripremanje studenata za karijere budućnosti. Game Development, Artificial Intelligence i Software Engineering samo su neki od takvih programa. – tvrde iz organizacije.
Kada je u pitanju odabir studija u inozemstvu, ističu da je Nizozemska jedno od najbrže rastućih odredišta upravo zbog povoljnih školarina i velikog izbora studija na engleskom jeziku u raznim područjima. Predstavnici s nizozemskog sveučilišta Fontys University of Applied Sciences također će se predstaviti. Nakon informiranja o Nizozemskoj kao studentskoj destinaciji te Fontysu općenito, budući studenti moći će postavljati pitanja, sudjelovati u radionicama ili individualnim konzultacijama s predstavnicima sveučilišta.
– Poznato je da je Švicarska glavna destinacija kad je u pitanju studij menadžmenta u hotelijerstvu, ugostiteljstvu, turizmu i srodnim granama. Na WEA-u u Zagrebu, najbolje od švicarskog obrazovanja predstavit će Hotel and Tourism Management Institute, čiji će predstavnici također biti dostupni za sva pitanja i individualne konzultacije.  – dodaju.
Kako se registrirati

Na događaju koji će svi zainteresirani moći posjetiti uživo, najavljuju organizatori, poštovat će se sve propisane epidemiološke mjere. Iz tog je razloga svoje mjesto za željenu prezentaciju potrebno rezervirati. Kao i svake godine, sudjelovanje na World Education Academyju u potpunosti je besplatno, a registracija je moguća na poveznici.

Organizator događaja World Education Academy obrazovna je agencija Integral Edukacijski Programi.

– IntegralEdu najveća je savjetodavna agencija za obrazovanje u inozemstvu s 27 godina iskustva i 16 ureda u Europi, a svoju podružnicu u Hrvatskoj otvorila je 2015. godine. Misija je agencije mladim ljudima približiti mogućnost obrazovanja u najcjenjenijim europskim i svjetskim institucijama te im pomoći to i ostvariti kroz dugogodišnje iskustvo, znanje i kontakte u području inozemnog obrazovanja. – navode njeni predstavnici.

FOTO: PIXABAY