LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Promišljanje krize: iskustva, izazovi i prilike”

Više o djelovanju u kriznim situacijama na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji u Osijeku

Konferencija će istražiti dosadašnja povijesna iskustva s krizama te teorijske uvide u problematiku kriza kako bi se dobila bolja perspektiva za suočavanje s novim i nadolazećim izazovima.

Konferencija će istražiti dosadašnja povijesna iskustva s krizama te teorijske uvide u problematiku kriza kako bi se dobila bolja perspektiva za suočavanje s novim i nadolazećim izazovima.

Filozofski fakultet u Osijeku, u suradnji s Odjelom za germanistiku Sveučilišta u Zadru i Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, te uz financijsku potporu Hrvatske zaklade za znanost, od 27. do 29. lipnja 2024. godine bit će domaćin trodnevnoj međunarodnoj interdisciplinarnoj konferenciji, pod nazivom Promišljanje krize: iskustva, izazovi i prilike.

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku organizira međunarodnu konferenciju o bolestima jetre


Ova znanstvena konferencija, koja je dio višegodišnjeg istraživačkog projekta pod nazivom Analiza sustava u krizi i nove svijesti u književnosti 21. stoljeća, okupit će preko šezdeset etabliranih stručnjaka, znanstvenika i istraživača iz dvanaest zemalja. Fokus će biti na analizi i preispitivanju fenomena krize s različitih znanstvenih perspektiva. Kriza kao kompleksan pojam, prisutan kroz povijest, danas se manifestira kroz različite oblike, kao što su ratovi, društvene nejednakosti, ekološke, ekonomske, političke, zdravstvene i druge nestabilnosti.

Bogat trodnevni program Dana medijske pismenosti AUKOS-a


Konferencija će istražiti dosadašnja povijesna iskustva s krizama te teorijske uvide u problematiku kriza kako bi se dobila bolja perspektiva za suočavanje s novim i nadolazećim izazovima. Postavljaju se pitanja o tome jesu li politike saniranja kriza do sada bile optimalne te koje su slijepe točke u našem razumijevanju kriza i našem djelovanju u kriznim situacijama. Također će se razmotriti postoje li razlike između pravih kriza i kvazikriza.

Prijave za LEAPin konferenciju u Osijeku su u tijeku!


Sve informacije o znanstvenom projektu, konferenciji i programu dostupne su na web-stranici događaja ili e-mailu mjelec@unizd.hr.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZADRU
FOTO: PEXELS