LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatski kvalifikacijski okvir

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH podržava inicijativu 300 = 300 koja se protivi odluci Ustavnog suda

Održan je višesatni sastanak između Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske te inicijatora inicijative 300 = 300.

Održan je višesatni sastanak između Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske te inicijatora inicijative 300 = 300.

Kako smo i pisali, nedavno je osnovana Facebook grupa Stop diskriminaciji studenata stručnih studija u kojoj je sada već više od 4500 članova. Riječ je o incijativi 300 = 300 studenata stručnih studija koji se protive odluci Ustavnog suda vezanoj uz izmjene Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru.
Vezano: Inicijativa 300 = 300 – studenti stručnih studija protive se odluci Ustavnog suda
Ubrzo nakon stvaranja grupe u nju se priključio Ivan Pnjak, predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske, koji je odmah iskazao interes za suradnju s inicijatorima:
– Podupiremo incijativu i borbu za prava svih studenata stručnih studija u Hrvatskoj, no, sagledavajući situaciju iz svih kuteva, uzimajući u obzir trenutnu političku situaciju (izbore) i raspušten Hrvatski sabor, treba biti svjestan kako se bilo kakvi formalno-pravni i legislativni potezi mogu očekivati tek nakon konstituiranja novog saziva Hrvatskog sabora. – napisao je predsjednik Vijeća.
Nedugo nakon toga održan je višesatni sastanak s predstavnicima Inicijative s ciljem uspostave dvosmjerne komunikacije i razmjene međusobnih stajališta na temu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira. 
– Proteklih mjeseci Vijeće studenata je uz redovne aktivnosti intenzivno radilo na internoj komunikaciji, informiranju i tematskim raspravama sa svim aktivnim predstavnicima studentskih zborova i udruga u svome sastavu. Pojavom i zavidnim širenjem inicijative 300 = 300 i shodno prirodi pitanja s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom, pobrinuli smo se kako bismo u kratkom roku ostvarili konstruktivan dijalog što smo, mogu reći, i uspjeli. U prilog tome govori online sastanak u višesatnom trajanju koji smo zajedničkim snagama organizirali s predstavnicima Inicijative. Po završetku izuzetno konkretnog sastanka s kolegom Latincem i kolegicom Radovniković, ispred Vijeća studenata, i u osobno ime, dajemo punu podršku krajnjem cilju Inicijative.
Prema riječima predsjednika Vijeća, može se očekivati daljna suradnja članova Incijative i Vijeća:
– Nastavit ćemo intenzivnu komunikaciju i razmjenu osnovnih informacija od ključne važnosti. Pozdravljam napore organizatora i razumijem Inicijativu u potpunosti. Mi mladi se trebamo boriti za jednaka prava. 
FOTO: PIXABAY