LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Central European University

VIDEO: Zagrebački student Nino Kadić o prednostima studiranja u inozemstvu

– Svaki tjedan imali smo priliku pohađati gostujuća predavanja profesora s prestižnih sveučilišta poput Harvarda, Ofxorda, Yalea i sličnih te smo na taj način imali priliku razgovarati s vodećim stručnjacima u raznim poljima istraživanja – kaže Nino.

– Svaki tjedan imali smo priliku pohađati gostujuća predavanja profesora s prestižnih sveučilišta poput Harvarda, Ofxorda, Yalea i sličnih te smo na taj način imali priliku razgovarati s vodećim stručnjacima u raznim poljima istraživanja – kaže Nino.

Central European University sveučilište je za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike koje se nalazi u Budimpešti. CEU izvodi međunarodno priznate studijske programe na engleskom jeziku te omogućuje financijsku potporu za studij većini upisanih studenata.

Na CEU-u studira više od 1500 studenata iz više od 116 zemalja svijeta, što studijsko iskustvo čini izrazito međunarodnim. U akademskoj godini 2016/2017. studijske programe na CEU-u upisao je 21 hrvatski student, a čak 85 posto studenata ovog sveučilišta primalo je stipendiju za svoj studij. Jedan od njih je i 24-godišnji Nino Kadić iz Zagreba, koji je dobio punu stipendiju za diplomski studij filozofije na CEU-u.

– CEU sam odabrao zato što ima vrhunske profesore koji se bave upravo mojim područjem interesa; njihov studij se nalazi među 100 najboljih u svijetu. Dodatna motivacija bila mi je, naravno, i prilika za punu stipendiju koja pokriva ne samo troškove školarine već i životne troškove kao što su smještaj, zdravstveno osiguranje ili mjesečni džeparac. – objašnjava Nino: – Posebno mi se svidio mali broj studenata na predavanjima, grupe imaju najčešće 5 do 7 studenata po predavanju, što omogućuje vrlo ugodnu atmosferu rada jer svaki student ima priliku uključiti se u raspravu. Osim toga, svaki tjedan imali smo priliku pohađati gostujuća predavanja profesora s prestižnih sveučilišta poput Harvarda, Ofxorda, Yalea i sličnih te smo na taj način imali priliku razgovarati s vodećim stručnjacima u raznim poljima istraživanja.

Natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2017/2018. objavljen je na portalu Stipendije Info, a izravnu poveznicu na natječaj za kandidate iz Hrvatske možete pronaći ovdje. Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2017/2018. je 1. veljače 2017. godine

Dodatne upite o CEU-u možete uputiti Institutu za razvoj obrazovanja, Trg Nikole Zrinskog 9, 10000 Zagreb, na telefon: 01/4817-195, e-mail mbalen@iro.hr ili posjetite njihove mrežne stranice.

FOTO: IRO