LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vodič za brucoše

VIDEO: Upoznajte Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu

Koristeći video te društvene mreže kao način putem kojeg mladi danas najčešće komuniciraju, FGAG u Splitu među prvim fakultetima u Hrvatskoj odlučio se na ovaj način predstaviti svojoj publici.

Koristeći video te društvene mreže kao način putem kojeg mladi danas najčešće komuniciraju, FGAG u Splitu među prvim fakultetima u Hrvatskoj odlučio se na ovaj način predstaviti svojoj publici.

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu maturantima i svim drugim budućim brucošima odlučio je ove godine pristupiti na nešto drugačiji način kako bi im približio kakve ih sve mogućnosti očekuju odluče li upisati upravo taj fakultet. Sedam bivših studenata sa sva tri studija fakulteta, danas zaposleni u struci, u simpatičnom videu opisuju što im je donijela diploma FGAG-a.

– Završio sam fakultet u Splitu, ali mogu raditi bilo gdje u svijetu. Kad imate znanje, granice ne postoje. – rekao je dr. sc. Srđan Šimunović, diplomirani inženjer građevine, a to je samo jedna od poruka kojom bivši studenti FGAG-a pozivaju maturante te svoje buduće kolege na upise u novom promo videu. 

Vrijednost Fakulteta je u tome što studentima pruža znanja i praksu primjenjivu u svim dijelovima svijeta, a nakon diplome sva su im svjetska vrata otvorena. Ipak, video je sve osim poziva na napuštanje zemlje. Većina odluči ostati upravo u svom rodnom gradu jer im FGAG pruža mogućnost da bez problema svoju karijeru i ambicije ostvare upravo tu, a takav je slučaj i s preostalih šest sugovornika. Svi oni slažu se kako danas, zbog profesora i znanja koja su na fakultetu usvojili, rade posao koji vole i koji ih u potpunosti zadovoljava

S FGAG-a u Splitu pojašnjavaju kako su maturantima i svim budućim upisnicima ovim videom htjeli približiti što FGAG zapravo predstavlja: 

– Građevinarstvo, arhitektura, urbanizam i geodezija ponekad se doživljavaju kao nešto apstraktno, baš kao što i samo zanimanje često jest. Ovaj Fakultet nije jednostavan, ali isto tako nije nešto čega bi se maturanti trebali bojati. Njegovim završetkom otvara se široki spektar mogućnosti i zanimanja, a alumniji iz videa dokaz su kako se karijera nakon ovog fakulteta može ostvariti gotovo gdje god se poželi. Ova struka je u današnjem vremenu izrazito tražena te bez nje nema daljnjeg razvoja društva, a danas je to posebno izraženo. Mi stvaramo nove vrijednosti i ostavljamo trag u prostoru, koji najčešće traje duže od nas samih. Zato je izrazito bitno da se sve što napravimo radi s pažnjom i odgovornošću, ali ponajprije s predanošću i ljubavi prema ovom zanimanju. – zaključuju s FGAG-a u Splitu.