LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

VIDEO: PMF nema ni približno dovoljno sredstava za sanaciju nakon potresa

Promotivnim spotom PMF poziva na donacije sve alumne, tvrtke, štovatelje znanosti i prijatelje Fakulteta jer sredstva kojima raspolaže nisu ni približno dostatna za ponovni normalan rad.

Promotivnim spotom PMF poziva na donacije sve alumne, tvrtke, štovatelje znanosti i prijatelje Fakulteta jer sredstva kojima raspolaže nisu ni približno dostatna za ponovni normalan rad.

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu (PMF) nedavno je pokrenuo humanitarnu akciju pod nazivom Za naš PMF kojom prikuplja sredstva za sanaciju oštećenja nastalih u potresu na njegovim zgradama i opremi. Sada je objavio i promotivni video akcije.

– Promotivni video prikazuje emotivnu sponu i zajedništvo svih bivših i sadašnjih studenata PMF-a koji stasaju kroz vrijeme hodnicima fakulteta. Zidovi i prostorije PMF-a simbol su njihovih početaka, njihovih znanstvenih i životnih spoznaja. One su njihov dom. Osim toga, video predstavlja PMF kao mjesto gdje su svoje prve korake u karijeri napravili poznati znanstvenici i stručnjaci koji svojim otkrićima i danas mijenjaju svijet nabolje. – opisuju s Fakulteta. 


Vezano: Šteta na PMF-u nastala zbog potresa iznosi 20 milijuna kuna; prikupljaju se donacije


Podsjetimo, potres koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb i okolicu na ovom je fakultetu, prema procjenama, prouzrokovao štetu od 20 milijuna kuna. Ona, navode s PMF-a, direktno utječe na njegovu znanstvenu, nastavnu i stručnu djelatnost.

– S obzirom na financije kojima PMF raspolaže i na razmjere potrebne sanacije, ne samo na zgradama, nego i na opremi, potrebni su nam novi izvori financiranja, a sredstva kojima raspolažemo nisu ni približno dostatna za povratak studenata, znanstvenog i nastavnog osoblja u sigurne objekte. – rekla je dekanica prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija.

S Fakulteta su još dodali: 

– Da bi PMF i dalje odgajao mlade istraživače, stručnjake i znanstvenike, on mora biti siguran dom u kojem oni mogu rasti, otkrivati i ostvarivati svoje snove. Zbog toga ovim promotivnim videospotom PMF poziva na donacije sve alumne, tvrtke, institucije, štovatelje znanosti i prijatelje fakulteta da pomognu svim sadašnjim i bivšim studentima obnoviti svoj dom.

Donacije se mogu uplatiti na sljedeći bankovni račun za kunsku i deviznu uplatu: 

IBAN: HR8623600001502760361
Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet
Horvatovac 102a
Model plaćanja: HR 00
Poziv na broj: 818301
Opis plaćanja: Za naš PMF
SWIFT/BIC BANKE: ZABAHR2X
Zagrebačka banka d. d., Trg bana Josipa Jelačića 10, 10000 Zagreb


Promotivni video humanitarne akcije možete pogledati u nastavku:

FOTO: TWITTER/@PAVELGREGORIC