LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rušenje stereotipa

VIDEO: Neradnici, lijenčine i vječni studenti – tko je zapravo „Banda s Filozofskog”

Studenti Filozofskog na Dan fakulteta objavili su video koji ruši sve stereotipe, pozvavši sve da im se pridruže u borbi za Sveučilište.

Studenti Filozofskog na Dan fakulteta objavili su video koji ruši sve stereotipe, pozvavši sve da im se pridruže u borbi za Sveučilište.

Neradnici, lijenčine i vječni studenti samo su neki od stereotipa s kojima se studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu svakodnevno susreću, a kad god se njihov Fakultet nađe u problemima, šira se javnost pita zašto opet prosvjeduju.

U zadnjih se nekoliko mjeseci FFZG ponovno nalazi u krizi. Naime, studenti tvrde da im je nametnuta nova uprava na čelu s dekanom, odnosno obnašateljem dužnosti dekana, koji s njihovim fakultetom nema nikakve veze, a zbog svega su se toga kako oni tako i zaposlenici našli u mnogim problemima. Nisu na vrijeme upisani u iduću akademsku godinu, nisu održani jesenski upisi na fakultet, nemaju pravovaljane i vjerodostojne informacije itd.
Video: FFZG još nije upisao neke studente u višu godinu – ostali su bez studentskih prava
Potaknuti krizom na Fakultetu i s ciljem poticanja javne rasprave o problemima u kojima se Fakultet nalazi, članovi radne grupe za unutarnju suradnju Plenuma Filozofskog fakulteta snimili su video koji ruši sve stereotipe o njima, pozivajući sve da im se pridruže u borbi za Sveučilište i fakultete o kojima trebaju zajedno odlučivati. Video je simbolično objavljen na Dan Filozofskog fakulteta, 19. listopada, a možete ga pogledati u nastavku. 

FOTO: YOUTUBE / SCREENSHOT