LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
GLAZBA, MEDIJI I MULTIMEDIJA

VIDEO: Jedinstvena božićna čestitka Sveučilišta Sjever – snimljena obrada poznate božićne skladbe

Za realizaciju ove ideje odabrana je skladba „Svim na zemlji mir, veselje”.

Za realizaciju ove ideje odabrana je skladba „Svim na zemlji mir, veselje”.

U suradnji odjela Glazba i mediji s odjelom Multimedija na Sveučilištu sjever, obradom skladbe Svim na zemlji mir, veselje realizirana je ideja glazbeno multimedijskog projekta kao svojevrsna božićna čestitka.

Voditelj projekta, autor orkestracije i audio produkcije je predavač na studiju Glazba i mediji, mag.mus. Predrag Krobot.

– Početkom semestra razmišljali smo kako još više zainteresiranoj ali i široj javnosti predstaviti novi studijski program na Sveučilištu Sjever - Glazba i mediji. Glazbeni projekt nametnuo se sam po sebi kao idejno rješenje, s obzirom na to da je riječ o studijskom programu iz tog područja. Uzevši u obzir kompleksnost projekta i pripremu prije same realizacije, kraj kalendarske godine činio se kao realni vremenski okvir završetka projekta kad je stigla ideja obrade skladbe 'Svim na zemlji mir, veselje' kao Božićne čestitke. Ideju smo prezentirali studentima koji su je odmah vrlo entuzijastično prihvatili.  Prema glasovnim mogućnostima i instrumentima koje studenti još eventualno sviraju, počeo sam pisati orkestraciju baziranu na harmonizaciji Franje Dugana, a kad sam je završio snimio sam radnu matricu uz koju smo vježbali unaprijed dogovorene i zadane dionice – rekao je predavač mag.mus. Predrag Krobot, piše na internet stranici Sveučilišta Sjever.

Za snimanje i obradu videa zaslužni su studenati Multimedije Timon Terzić i Dario Mikulek, a za grafičku obradu pobrinuo se pročelnik odjela Multimedija doc.art. dr.sc. Robert Geček.

S odjela Glazba i mediji u ostvarivanju ovog projekta sudjelovali su studenti Ivana Brkašić Dragoslavić, Darko Golubić, Paula Kolarić, Robert Lončarić, Valerija, Marković, Matej Petran, Klara Šimunović i Kristijan Vasev.

FOTO: UNSPLASH