LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
AKUTNE I KRONIČNE POSLJEDICE

Veterinarski fakultet objasnio kako baciti maske i rukavice da ne naškode životinjama

Oporavilište za divlje životinje na VEF-u pozvalo je studente da prerežu gumice na zaštitnim maskama za lice i latex rukavicama te ih odlože na za to predviđeno mjesto.

Oporavilište za divlje životinje na VEF-u pozvalo je studente da prerežu gumice na zaštitnim maskama za lice i latex rukavicama te ih odlože na za to predviđeno mjesto.

Oporavilište za divlje životinje na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – WildRescueVEF pozvalo je studente da prerežu gumice na zaštitnim maskama za lice i latex rukavicama te ih odlože na za to predviđeno mjesto.

Naime, tijekom bacanja jednokratnih zaštitnih materijala, poput zaštitnih masaka za lice i rukavica, ne razmišljamo koliku oni zapravo predstavljaju opasnost za brojne divlje životinje. Od početka pandemije koronavirusa zabilježeno je više slučajeva zapetljavanja ptica, riba, ježeva, rakova, šišmiša i drugih životinja u gumice zaštitnih masaka za lice i gumica latex rukavica.

Često dolazi do akutnih i kroničnih posljedica, poput smrti utapanjem ili gušenjem, iscrpljivanje, nemogućnosti hranjenja, raznih ozljeda, infekcija i amputacija, nakon čega može doći do uginuća.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Veterinarski fakultet Zagreb (@vef.unizg)


Oporavilište za divlje životinje na Veterinarskome fakultetu djeluje od 2017. godine odlukom Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Početkom 2021. godine započeo je projekt pod nazivom Unaprjeđenje i povećanje kapaciteta oporavilišta za divlje životinje na Veterinarskom fakultetu – WildRescueVEF, koji za cilj ima doprinijeti zbrinjavanju većeg broja i vrsta jedinki divljih životinja – gmazova, vodozemaca, ptica i manjih sisavaca, edukaciji osoblja, studenata i javnosti te saznati brojne nove informacije o fiziološkim i patološkim stanjima divljih životinja.
FOTO: PIXABAY