LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt udruge BEST Zagreb

Uskoro seminar o energetskoj industriji, za sudjelovanje se dobiva 1 ECTS bod

– Predavanja će održavati predavači s FER-a, FKIT-a, FSB-a, RGN-a i PBF-a te znanstvenici u područjima energetike, biokemije, zaštite okoliša i elektromehanike. – ističu iz udruge BEST Zagreb.

– Predavanja će održavati predavači s FER-a, FKIT-a, FSB-a, RGN-a i PBF-a te znanstvenici u područjima energetike, biokemije, zaštite okoliša i elektromehanike. – ističu iz udruge BEST Zagreb.

Studentska udruga BEST Zagreb nastavlja svoju gotovo 20-godišnju tradiciju organizacije stručnog seminara. Njegova je ovogodišnja tema The Energy Dilemma, a zakazan je za razdoblje od 24. do 29. svibnja.

Seminar će se ovog puta održati online, na platformi Zoom, zbog epidemiološke situacije. Organizatori ističu i da je engleski radni jezik – sudjelovat će, naime, studenti s niza europskih fakulteta.

Pojašnjavaju što očekuje sudionike:

– Studentima će pružiti znanje o energetskoj industriji, vrstama goriva te industriji goriva. Područja znanosti koja obuhvaća su kemijsko inženjerstvo, ekoinženjerstvo, strojarstvo, rudarstvo, naftno inženjerstvo, energetika i ruralno inženjerstvo. Predavanja će održavati predavači s FER-a, FKIT-a, FSB-a, RGN-a i PBF-a te znanstvenici u područjima energetike, biokemije, zaštite okoliša i elektromehanike.

Stručni seminar sastojat će se od dva dijela – akademskog i društvenog.

– U akademskom dijelu studenti će slušati predavanja sveučilišnih profesora i stručnjaka o nafti, biogorivima, električnoj energiji, vodiku i zaštiti okoliša, sudjelovat će u debati i pokazati svoje znanje na radionicama, odnosno tijekom rješavanja studije slučaja. Tijekom društvenog dijela imat će priliku sudjelovati u aktivnostima s ciljem zbližavanja i stvaranja novih poznanstva diljem Europe, zabaviti se te stvoriti novu dozu osviještenosti o europskim kulturama. – navode iz udruge BEST Zagreb.

Tvrde kako su njihovi seminari prepoznati među studentima i profesorima kao projekti dodatnog obrazovanja koji proširuju klasično fakultetsko obrazovanje. Prema njihovim riječima, priznaje ih i niz zagrebačkih tehničkih i tehnoloških fakulteta, poput RGN-a, FKIT-a, FER-a i FSB-a, koji čine okosnicu akademske suradnje.

– Interes za sudjelovanje na seminarima izrazito je velik. Broj prijavljenih studenata višestruko premašuje broj studenata koje smo u mogućnosti primiti na seminar – čak do 10 prijavljenih na 1 slobodno mjesto. Kao dodatna motivacija, ako studenti uspješno sudjeluju na seminaru, odnosno budu prisutni na svim predavanjima te polože završni ispit, ostvaruju pravo na 1 ECTS bod! – dodaju.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 6. travnja u 23:00. Prijavnicu je kao i dodatne informacije moguće pronaći na službenoj stranici Udruge. 
FOTO: PIXABAY