LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Olimpijske igre” za studente

Univerzijada u Kini: Marko Jovičić zauzeo 70. mjesto

Student Pomorskog fakulteta u Rijeci natjecao se rame uz rame s prvacima Olimpijskih igara na Univerzijadi u Kini.

Student Pomorskog fakulteta u Rijeci natjecao se rame uz rame s prvacima Olimpijskih igara na Univerzijadi u Kini.

Sam dolazak do Univerzijade u Kini smatra se izuzetnim postignućem u svijetu sporta. Neki je nazivaju i studentskom verzijom Olimpijskih igara. Tim postignućem može se pohvaliti i student Pomorskog fakulteta u Rijeci Marko Jovičić koji je na Univerzijadi zauzeto 70. mjesto od 78 gimnastičara. Njegova izvedba na kvalifikacijama dobila je visoku ocjenu od 13.500 (0.1), a natjecanju je pristupio u otežanim zdravstvenim okolnostima zbog leđa i koljena, stoga je ostvario slabiju konačnu ocjenu 11.600 (start 4.9), stoji u objavi Gimnastičkog kluba Rijeka.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gimnastički Klub RIJEKA (@gimnasticki_klub_rijeka)

Ne mogu reći da sam zadovoljan izvedbom i konačnim rezultatom, ali moram biti sretan jer sam uspio dogurati svojim radom na jedno jako prestižno i veliko natjecanje gdje je konkurencija bila u rangu Olimpijskih igara. Sezona je bila jako duga, nije bilo odmora i prave pripreme jer su me pratili problemi s leđima i koljenom koje sam htio ignorirati koliko je to bilo moguće. To je sve zajedno utjecalo na spremnost i sposobnost izvedbe u trenutku. – objasnio je Marko.

Marka je u Kini dočekala ozbiljna konkurencija. Na Univerzijadi su se natjecali višebojski olimpijski prvak iz Tokija Hashimoto Daiki te europski višebojski prvak Asil Adem, ali i druge ekipe istaknutih svjetskih sila.

 Sanjao sam o ovom natjecanju već zadnje dvije godine i drago mi je da sam predstavljao svoj klub, grad i sveučilište. Kad pogledam da je stigao Olimpijski prvak iz Tokija i svi njemu slični Japanci i Kinezi koji dolaze iz velikih sustava koji imaju uvjete i velike resurse u ovom spartanskom sportu perfekcije, i onda se sjetim kako je sve to skromno i maleno kod nas, ne mogu biti nego presretan do kuda sam stigao. – rekao je Marko.

Druga dva hrvatska gimnastičara koja su se natjecala na Univerzijadi, Jakov Vlahek i Liam Rabić, zauzeli su 35. i 62. mjesto na konju s hvataljkama s odličnim ocjenama 12.700 i 11.433.
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT