LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FISU Ljetne svjetske sveučilišne igre 

Univerzijada: Student pomorskog fakulteta je dio delegacije RH

Univerzijada se održava u kineskom gradu Chengduu, a drugo je najveće multisportsko natjecanje nakon Olimpijskih igara.

Univerzijada se održava u kineskom gradu Chengduu, a drugo je najveće multisportsko natjecanje nakon Olimpijskih igara.

FISU Ljetne svjetske sveučilišne igre (Univerzijada) održavaju se od 27. srpnja do 8. kolovoza u kineskom gradu Chengduu na kojem će nastupiti oko osam tisuća sportaša. Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci pohvalio se na Instagramu o sudjelovanju jednog od njihovih studenata na tome izuzetnome događaju.

Naime, redovni student Pomorskog fakulteta, riječki gimnastičar Marko Jovičić, član GK Rijeka – Croatia, inače je hrvatski reprezentativac u gimnastici te dobitnik Rektorove nagrade za sport. Jedini predstavnik Sveučilišta u Rijeci pridružit će se hrvatskoj delegaciji na otvaranju Univerzijade dok će nastup u kvalifikacijama odraditi 1. kolovoza, stoji u objavi Pomorskog fakulteta.

FISU (Međunarodna sveučilišna sportska federacija) je organizacija čije je zaduženje studentski sport na međunarodnoj razini, a unutar svog programa organizira i spomenutu Ljetnu Univerzijadu, koja je drugo najveće multisportsko natjecanje nakon Olimpijskih igara.

Svjetske sveučilišne igre održavaju se svake dvije godine, u ljetnom i zimskom izdanju. Međutim, Ljetna je posebna po tome što ju obilježava izrazito visoka razina sportske izvedbe uz najpoznatija sportska imena pojedinih sportova u ulozi sveučilišnih reprezentativaca zemlje iz koje dolaze.

Pomorski fakultet u Rijeci svoj je ponos zajedno s riječkim Sveučilištem izrazio i u obliku velikog doprinosa za Markovo putovanje u Kinu.
FOTO: PIXABAY