LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Dubrovniku

UNIDU postigao izvrsne rezultate u okviru Erasmus+ poziva za projekte mobilnosti za studente i osoblje

Ovaj uspjeh svjedoči o visokoj kvaliteti programa i atraktivnosti sveučilišta kao destinacije za mobilnost.

Ovaj uspjeh svjedoči o visokoj kvaliteti programa i atraktivnosti sveučilišta kao destinacije za mobilnost.

Sveučilište u Dubrovniku ostvarilo je značajan uspjeh u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 (KA171) za područje visokog obrazovanja. U konkurenciji 28 institucija kojima su dodijeljena sredstva, Sveučilište u Dubrovniku našlo se na visokom, trećem mjestu, po broju osvojenih bodova, dok je po ukupno dodijeljenim sredstvima zauzelo šesto mjesto.

Od 2015. godine visoka učilišta imaju priliku sudjelovati u Erasmus+ projektima mobilnosti, koji uključuju razmjenu studenata i osoblja s partnerskim zemljama izvan Europske unije, omogućujući mobilnost između programskih i partnerskih zemalja. Projekti mobilnosti pružaju izuzetne prilike za akademski i profesionalni razvoj sudionika, kao i za jačanje međunarodne suradnje i razmjene iskustava.

Prijavite se za stručnu praksu u inozemstvu i steknite dragocjeno iskustvo, čak i u ljetnim mjesecima


Tijekom ove akademske godine Sveučilište u Dubrovniku zabilježilo je rekordan broj studenata na razmjeni, ukupno 162, dok je više od 50 gostujućih nastavnika i članova nenastavnog osoblja boravilo na sveučilištu. Taj uspjeh svjedoči o visokoj kvaliteti programa i atraktivnosti sveučilišta kao destinacije za mobilnost.

Ciljevi aktivnosti KA171 povećat će privlačnost europskog sustava obrazovanja te podržati visoka učilišta iz Europe na globalnom tržištu obrazovne ponude. Posebna pažnja posvećuje se suradnji sa slabije razvijenim zemljama, studentima slabijeg socioekonomskog statusa, kao i studentima s manje mogućnosti. Time se nastoji osigurati inkluzivnost i jednak pristup obrazovanju za sve.

Ovaj je učenički dom realizirao projekt o klimatskim promjenama vrijedan preko 32 tisuće eura



Projekti mobilnosti obuhvaćaju različite oblike mobilnosti, uključujući dolaznu i odlaznu mobilnost studenata u svrhu studija, stručne prakse, kao i mobilnost osoblja u svrhu podučavanja i osposobljavanja. Ove je godine 31 student Sveučilišta u Dubrovniku iskoristio mogućnost dugoročne mobilnosti za studijski boravak i stručnu praksu, dok će do kraja akademske godine u kratkoročnim mobilnostima sudjelovati 26 studenata i više od 40 članova osoblja.

Još razmišljaš gdje studirati? Donosimo 10 razloga zašto studirati na Sveučilištu u Dubrovniku


Taj izvanredan rezultat Sveučilišta u Dubrovniku potvrđuje kvalitetu i predanost u promicanju međunarodne suradnje i mobilnosti, što će zasigurno doprinijeti daljnjem razvoju i međunarodnoj prepoznatljivosti sveučilišta. Ti uspjesi motiviraju i druge institucije i studente da se uključe u Erasmus+ projekte, doprinoseći time globalnoj razmjeni znanja i iskustava.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU
FOTO: GETTY IMAGES, ILUSTRACIJA