LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
INOVA-MLADI 2024.

Učenici Elektrostrojarske škole Varaždin briljirali na izložbi inovacija mladih inovatora

Izložba je održana na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a okupljene je impresionirao velik broj radova – ukupno 384 inovacije učenika osnovnih i srednjih škola te studenata.

Izložba je održana na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a okupljene je impresionirao velik broj radova – ukupno 384 inovacije učenika osnovnih i srednjih škola te studenata.

U Zagrebu je održana 24. izložba inovacija mladih INOVA-MLADI 2024., u organizaciji Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje te zagrebačkih udruga mladih inovatora. Na ovoj prestižnoj manifestaciji sudjelovali su i učenici Elektrostrojarske škole Varaždin, ponosno predstavljajući svoje inovativne radove, prenosi eVaraždin.

„Pametna politika i strategija Varaždinske županije da se glavnina novaca ulaže u obrazovanje”


Izložba je održana na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a okupljene je impresionirao velik broj radova – ukupno 384 inovacije učenika osnovnih i srednjih škola te studenata. Među njima su se istaknuli radovi učenika Elektrostrojarske škole Varaždin. Slobodan Popović iz 4f razreda predstavio je svoj rad Automatizirani uređaj za sječenje žice, dok su učenici 2e razreda, Leo Sakač i Nikola Kušter, predstavili svoje projekte Ispitivač kapaciteta za 4 Li-ion baterije i Povećalo za elektroniku od recikliranih elemenata.
 

Prezentacija radova je izazvala veliki interes među mnogobrojnim posjetiteljima izložbe, a proglašenje rezultata se održalo 24. svibnja 2024. godine. Svi radovi naših učenika su za svoju kvalitetu nagrađeni srebrnim medaljama”, istaknuli su iz Elektrostrojarske škole.


Hrvati briljirali na 48. međunarodnom Salonu inovacija u Genevi, među nagrađenima ima učenika i studenata


Mentor učenicima bio je Miljenko Tomašek, koji je svojim stručnim znanjem i podrškom značajno pridonio njihovom uspjehu.

IZVOR: EVARAŽDIN
FOTO: EVARAŽDIN