LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet

U zoni tabua: simpozij o ovisnostima u organizaciji studenata

Borba s ovisnostima i stresom pravi je izazov, a u njemu će vam pomoći ovaj projekt.

Borba s ovisnostima i stresom pravi je izazov, a u njemu će vam pomoći ovaj projekt.

Ovisnosti su ozbiljan problem, posebno među mladima koji su izloženi velikoj količini stresa, osobito tijekom studentskih godina. Edukacija i ranije djelovanje ključni su za poboljšanje dobrobiti studenata. Nedovoljno se govori o ovisnostima, a psihosocijalne intervencije često ne dopiru do mladih čineći borbu s ovisnostima izazovnom.

Upravo zato su studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pokrenuli projekt Relaps u lipnju 2022. Cilj je projekta  preventivno-edukativno djelovanje te edukacija mladih o rizicima vezanim uz ovisnosti uključujući bihevioralne i ovisnosti o psihoaktivnim tvarima. Postigli su značajne uspjehe u edukaciji mladih na pristupačan način te ulažu napore u obilježavanje Međunarodnog Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11. – 15.12.), piše Universitas portal.
 


VEZANO: POTRAŽITE POMOĆ Besplatna infolinija za ovisnosti, čak i za vaš problem s videoigricama


 

Studenti su se okupili u tim kako bi skupa radili na projektu Relaps te u suradnji s Udrugom studenata socijalne pedagogije organizirali jednodnevni skup U zoni tabua posvećen temi ovisnosti o kojoj ne pričamo dovoljno.
 

„U okviru ovog događaja, polaznici će imati priliku čuti vodeće stručnjake iz različitih sektora kako pričaju o zanimljivim temama – od ispovijesti osobe koja je nekad bila u problematici ovisnosti, trgovine ilegalnih/novih droga pa sve do psa tragača droga i psihoza koje su inducirane konzumacijom psihoaktivnih tvari“,  objasnili su za Universitas portal studenti okupljeni u projektu Relaps.


Ako želite prisustvovati ovom studentskom simpoziju, dođite 9. prosinca u Dvoranu Plitvice, Centar za rehabilitaciju ERF-a (Borongajska 83f). Na ovaj besplatan simpozij mogu se prijaviti svi zainteresirani.


 
FOTO: screenshot
 
FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA