LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Erasmus

U tijeku prijave za Erasmus natječaj studentima riječkog sveučilišta

Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu Erasmus stipendija u akademskoj godini 2018/2019. Prijave se vrše do 3. travnja 2018. godine.

Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu Erasmus stipendija u akademskoj godini 2018/2019. Prijave se vrše do 3. travnja 2018. godine.

Sveučilište u Rijeci objavilo je Erasmus natječaj kojime se studentima dodjeljuje financijska potpora za studijski boravak na inozemnim visokoškolskim ustanovama u akademskoj godini 2018/2019. Da bi se student prijavio, potrebno je imati zadovoljavajuće znanje stranog jezika na kojemu se održava nastava na određenom fakultetu, potrebno je da je student upisan u najmanje drugu godinu preddiplomskog studija Sveučilišta u Rijeci u vrijeme realizacije mobilnosti, te je također potrebno da studenti upisani na dvopredmetne studije imaju odobrenje dekana za realizaciju studijskog boravka u inozemstvu te sklopljen Ugovor sa svojim fakultetom kojim se studentu jamči priznavanje kolegija i ECTS-a.

Student/ica se na natječaj prijavljuje online na SharePoint portalu gdje prilaže i obvezne dokumente: Izjava uz prijavu (tiskana i potpisana), prijepis ocjena svih položenih ispita na svim razinama visokoškolskog obrazovanja, Obrazac za potvrdu o statusu studenta (ukoliko to nije vidljivo u prijepisu ocjena), preslika osobne iskaznice ili važeće putne isprave. Kao dodatni dokumenti, u slučaju traženja dodatnih sredstava, potrebni su: Obrazac za prijavu osoba s posebnim potrebama, Potvrda nadležne porezne uprave za sve članove zajedničkog kućanstva za zadnju dostupnu kalendarsku godinu, Potvrda nadležne ustanove za mirovinsko osiguranje o visini isplaćene mirovine za zadnju dostupnu kalendarsku godinu, popunjena i potpisana Izjava o članovima zajedničkog kućanstva (sve u svrhu dokazivanja slabijeg socioekonomskog statusa).

Sve potrebne obrasce možete preuzeti na stranicama Sveučilišta u Rijeci, a u samome Natječaju možete pogledati mjesečni iznos financijske potpore koji se razlikuje ovisno o zemlji mobilnosti. Prijave se vrše do 3. travnja 2018. godine u 12 sati. Konačni rezultati Natječaja objavit će se na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci, kao i preko elektronske pošte koju će dobiti svi prijavljeni kandidati. Očekuje se da će rezultati doći sredinom svibnja 2018. godine

 

FOTO: PIXABAY