LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poziv Ženske sobe

U tijeku prijave studenata za edukaciju o seksualnom nasilju i nasilju u obitelji

Do 17. rujna zaprimaju se prijave studenata medicine, sestrinstva i psihologije za sudjelovanje na besplatnoj dvodnevnoj edukaciji na temu seksualnog nasilja i nasilja u obitelji u organizaciji Ženske sobe.

Do 17. rujna zaprimaju se prijave studenata medicine, sestrinstva i psihologije za sudjelovanje na besplatnoj dvodnevnoj edukaciji na temu seksualnog nasilja i nasilja u obitelji u organizaciji Ženske sobe.

Ženska soba organizira online edukaciju na temu seksualnog nasilja i nasilja u obitelji namijenjenu studenticama i studentima medicinskih fakulteta, fakulteta sestrinstva i psihologije. Održat će se na komunikacijskoj platformi ZOOM u dvama terminima: 24. rujna 2020. od 11:30 do 15:00 i 25. rujna 2020. od 12:00 do 15:30. 

Edukaciju će voditi članice Ženske sobe: Josipa Tukara Komljenović, mag. soc, i Kristina Mihaljević, mag. paed. soc., trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici suzbijanja seksualnog nasilja. Predavačice na edukaciji su i članice organizacije. Anamaria Drožđan-Kranjčec, mag. iur., voditeljica pravnog tima, i Marijana Senjak, dipl. psych., savjetodavka u Centru za žrtve seksualnog nasilja.

Na dvodnevnoj edukaciji obrađivat će se teme nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, pravnog aspekta nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, specifičnosti u radu s osobama koje su preživjele seksualno nasilje te će se sudionike/sudionice educirati o vještinama i znanju potrebnim za prepoznavanje nasilja u budućem profesionalnom radu. Sudjelovanje je besplatno.

Obveza je sudionika sudjelovati u obama terminima. Također, trebaju sudjelovati u planiranju i provođenju javnog događaja (online ili javnoj akciji, ovisno o epidemiološkim mogućnostima) kojega će Ženska soba organizirati povodom Međunarodnog dana zdravlja, 10. listopada. 

Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do četvrtka, 17. rujna 2020., a vrše se slanjem životopisa i motivacijskog pisma na e-mail adresu zenska.soba@zenskasoba.hr. Polaznici će po izvršetku obveza primiti potvrdu o završenoj edukaciji i volonterskom angažmanu. 

Edukacija je dio programa Centar za žrtve seksualnog nasilja koji provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za zdravstvo i Neuropsihijatrijskom bolnicom dr. Ivan Brabota Popovača. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.
FOTO: PIXABAY